05-04-2023, 15:41
(04-04-2023, 17:30 )Lizard899 napisał(a): Witam.
Trochę czytam to "forum" i dużo jadu się wylewa tutaj na sw.
Biorę udział w rekrutacji do sw na kierowcę ale na rozmowie kwalifikacyjnej, pytali czy jak się nie dostanę na kierowcę to czy chce do kwatermistrzowskiego? (Pilnowanie osadzonych przy wykonywaniu pracy) powiedziałem ,że ok. Na rozmowie z psychologiem już babka mówi ,że wpisane referent działu kwatermistrzowskiego (może mieli swojego na stanowisko)
Chciałem się dowiedzieć jak wygląda konkretnie praca w takim dziale? Jakie są nastroje w sw. Obecnie mam w miarę dobrą pracę UOP pon-pt 8-16 4300zl na rękę i zastanawiam się czy dobrze robię aplikując do sw do kwaterunku ? Proszę o odpowiedź osoby z środka
Jak to mówią wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma.
Na początku miodu nie ma ale w służbie stałej, po podoficerce zaczyna coś rosnąc na pensji.
Jeśli chodzi Dkw to kierowca jest stanowiskiem właśnie w tym dziale, myślę, że chcą zrobić tak :
Pójdziesz na konserwatora, a z uwagi na pewnie twoje prawo jazdy będziesz jak coś i tym i tym. Takie są realia. Prosty przykład ale akurat batdiz dobry. Będziesz coś z osadzonymi naprawiał, remontował itd zabraknie materiału nie musisz zlecać tego kierowcy DKw tylko wyrobią ci wkładkę i sam sobie pojedziesz.
Jest papierologii, rozpisywanie w książce wg zuzycia danej normy, karty konserwcji, harmonogramy tech ochronne itd ale to jest wszystko do ogarnięcia. Dobra ekipa osadzonych, fachowców typu elektryk, hydraulik czy spawacz itd i w zasadzie nauczysz się różnych dziwnych,, patentów,, na różnego rodzaju awarię i pracę.