17-04-2023, 17:59
(17-04-2023, 6:56 )Realista za niecałe 300. napisał(a):(15-04-2023, 23:24 )Szczęśliwy napisał(a):(14-04-2023, 19:58 )klakson emeryt napisał(a):Posłuchaj jeden z drugim Emerycie, odchodząc wiedziałeś co robisz i teraz nie płacz że ktoś cię oszukał. Znam paru, którzy odeszli, ale wcześniej mieli swój plan na dalsze życie, od razu zaczęli pracować w dobrze płatnej pracy i nawet nie chcą słyszeć o SW, a ty i następny wylewacie swoje bzdury. Wydaje mi się, że jesteście zagubieni jak ta reszta z tego forum haha dopiero co wypłacali różne dodatkowe pieniądze, a już piszą o podwyżkach lub premiach haha przecież to jest Cyrk jak na terapeutyku dla zaburzonych. Kiedy ta wasza mentalność się zmieni, chyba nigdy, a jak widzicie, że ktoś jest inny niż Wy to Atak, że z CZ lub pociotek hihi. Żal mi was, ale chociaż mam co opowiadać w pracy i śmiejemy się do łez. Pozdrawiam admina i życzę dużo wytrwałości.(13-04-2023, 16:58 )rafalek oddziałowy napisał(a):(12-04-2023, 21:52 )klakson emeryt napisał(a): Do nowych Emerytów. Witam napiszę delikatnie, może Administrator mnie nie zablokuje? Czy nie czujecie się zostawieni samym sobie? Płacicie większość swojej służby składki i co? Czy związki zawodowe nie są od walki za swoimi? Wiem że zdrowie jest ważne ale sprawiedliwość powinna być. Już wszystko ucichło poszli po poszli ich sprawa. Co z następnymi przyszłymi emerytami. Dało się i spokój! to dawajmy następnym! związki i tak się nie postawią żeby górze nie się narazić.
dopoko placiles bylo ok, teraz pewnie przestanie duza ilosc osob placic bo po co?ale nowy narybek jest w jednostkach wiec zasili konto zwiazkowe. wiec co tutaj mozna napisac? nic sie nie zmieni w tej sluzbie bo kazdy awans jest podyktowany bezgraniczna ulegloscia wobec przelozonego scisle przestrzeganie jego wytycznych wyjetych z kosmosu i tego uczyc sie bedzie narybek od starych przesiaknietych takim sposobem bycia - oczywiscie nie wszyscy bo jednak jak zostalo tam batrdzo duzo rewelacyjnych osob sluzacych pomoca i rada.
co z nastepnymi emerytami ? tak samo jak w tym roku bedzie - wycyckaja ich jak tylko mozliwe - zadne próba namawiania zeby zostac przez dyrektorow nie mialo miejsca - brak jakielkolwiek racjonalnej argumentacji czy tez propozycji, rekrutacja wewnetrzna to fikcja bo trzeba sie pozbyc tych niewygodnych - tak to bylo w tej jednostce na skraju mazowieckiego
Dziękuje za poparcie. trzeba nagłaśniać to oszustwo. Jak wszyscy machną ręką bo z górą nie wygrasz to będą robić co chcą. Ale nie o to chodzi! Funkcjonariusze pokarzcie ze macie jaja!!!!
Weź ty Szczęśliwy zajmij się lepiej hodowlą jedwabników. Jakbyś miał chociaż odrobinę rozumu i godności człowieka, to umiałbyś rozróżnić ludzi którzy narzekają na zarobki, od ludzi którzy w biały dzień zostali oszukani przez związek i CZSW, a celem tegoż oszustwa było zmuszenie ich do pozostania w służbie. Wcale się nie dziwię emerytom, że są z tego powodu niezadowoleni, bo to się prosi o rozwiązanie w sądzie. Sądzę tylko, że teraz ofiarą są emeryci i się z nich śmiejesz, ale jutro to może być zmiana, która obejmie ciebie (choć szczerze w to wątpię, bo żeby być funkcjonariuszem to jednak trzeba mieć IQ wyższe niż temperatura ciała, co w twoim przypadku nie jest tak oczywiste). Natomiast w temacie wyśmiewania, posiadane wykształcenie pozwala mi stwierdzić, że jedyną osobą wyśmiewaną przez całe życie, byłeś niestety ty, a teraz starasz sobie to rekompensować na tym forum. Po prostu mi cię żal. Już nie raz ci pisałem, że gdyby w tej służbie nie było ludzi, mających wyższe aspiracje finansowe, to (uwaga będzie trudne słowo) konformiści tacy jak ty, pracowaliby za miskę ryżu. A swoje HIHI wsadź sobie w buty, tylko najpierw powyciągaj z nich słomę i resztki obornika. Pozdrowienia dla wszystkich funkcjonariuszy walczących o poprawę warunków pełnienia służby.
Ty szczesliwy Ty sam ze soba masz problemy natury emocjonalnej i podejrzewam , ze nie tylko . Kazdy z nas wiedzial co robi oczywiscie ale tu jest mowa tylko o oszukaniu w tym roku nas a w nastepnym roku innych , w pozostalych latach jeszcze innych czy Ciebie? watpie bo nawet nie potrafisz zrozumiec podstawowych i elementarnych rzeczy ( m. in. Konstytucja art. 32 - mówi to coś?) ale podejrzewam , że nie jestes nawet tego zrozumiec . a kim jestes ? hmm moze tym wlasnie malkontentem na tym forum . nikt tu nie placze ze odszedl i nie umie sie odnalezc w normalnym swiecie tylko pretensje, niezadowolenie wynika wlasnei z tego, że kazdy chcialby byc traktowani na rowni a ze ktos postanowil oszukac to z tym sie nie zgadzamy . mysle ze ten temat jest wyczerpany wiec szczesliwcu nie odposuj bo zblaznisz sie kolejny raz