22-06-2023, 17:33
(21-06-2023, 23:08 )Kamil napisał(a): I było mnie stać na więcej spokojnie kredyt spłacałem na węgiel mnie było stać żona mogła się dzieckiem zajmować nie musiała pracować i na wszytsko starczało prąd był tani żyło się stabilnie a teraz oboje tyramy i nic z tego nie zostaje masakra można śmiało powiedzieć kraj w ruinie.
Hahahha.
Ja z jednej wypłaty jeszcze teściów i szwagra utrzymywałem za platformy.
Ahahha....
Jeśli mnie pamięć nie myli, było trochę lepiej. Niewiele, ale lepiej. To wiecej zasługa niskiej inflacji w tamtych czasach, niz samego PO, choć niska inflacja była skutkiem m.in. skutecznej polityki gospodarczej (nie idealnej ale przynajmniej jakiejś). A teraz? Kara za Turów , zapłacimy, brak KPO, a na co nam KPO.
Wszystko się rozłazi.
Druga przyczyna obecnej sytuacji to oświadczenie bodajże Pana Jankowskiego z początku 2020 roku, ze rozumie trudna sytuację gospodarczą i związki odstąpią od wymuszenia sztywnej realizacji wszystkich postulatów z 2018 r. Niepojęte. Wówczas przestano się z mundurowymi liczyć. Z tej trudnej a nawet trudniejszej sytuacji Służba Zdrowia wycisnęła krocie. Majstersztyk. Teraz Pan Jankowski chce znowu protestować. Pamiętając czym kończyły sie poprzednie protesty, raczej chętnych wielu nie będzie. I rząd to wie.
Trzecia sprawa to wojna. Cała kasa idzie w armię i sprzęt, którym chętnie się dzielimy...
Budżet państwa Polskiego to krótka kolderka.