16-09-2023, 7:10
Witam... Przestańcie się nakręcać podwyżkami w przyszłym roku! Zapomnęliście, że za miesiąc są wybory - mało prawdopodobne, by któraś partia uzyskała samodzielność do rządzenia, a ewentualne koalicje to jeszcze daleka droga. Myślicie, że jeśli znajdzie się sejmowa większość i uda się wybrać rząd i premiera, to najważniejszą i najpilniejszą sprawą będą podwyżki pensji dla f-szy Służby Więziennej??? Te wszystkie zapewnienia i obietnice to tylko kiełbasa wyborcza! Jeśli naprawdę będzie impas w wyłonieniu tych co będą rządzić przez najbliższe 4 lata, to mamy powtórzone wybory a wtedy wszystko od nowa... Teoretycznie jest nowy minister sprawiedliwości - on powie: Przecież, to nie ja obiecałem! Przypominam, że wszystkie procedowane akty prawne z dniem wyboru nowych władz lądują w niszczarkach. Nikogo nie namawiam do odejścia ze służby - piszę tu o tych co mają uprawnienia emerytalne - jeśli dajecie radę, nic złego nie dzieje się ze zdrowiem to, pracujcie dalej. Przeważcie wszystkie plusy i minusy, za i przeciw, to wy podejmiecie decyzję! Po 19 latach służby odszedłem 2 lata temu - różnica między kwotą pierwszej emerytury a tą ostatnią z tego miesiąca to prawie 1300 zł. W przyszłym roku waloryzacja ok 13%... Z głodu nie umrę. Pozdrawiam