02-03-2019, 21:11
(01-03-2019, 10:39 )Jamcion napisał(a):(26-02-2019, 20:23 )fafik1977 napisał(a): Panie Administratorze mam wspaniały pomysł bo jak czytam te posty to nigdy nie zewrzemy czterech liter by postawić się okoniem a dlaczego może geneza problemu tkwi nie tylko w systemie ale też w małych jednostkach gdzie możliwe z naciskiem na możliwe jest pełen stan etatowy, rządzą rodzinne klany i też przyjaźnie czy zaszłości z „piaskownicy” i nasuwa się wówczas pytanie? po co się stawiać, jest Mi dobrze a…a niech inni wywalczą. Może nie uda się już wrócić do ZK/AŚ pierwszej i drugiej kategorii, gdzie były różnice w płacach ale, może należałoby pomyśleć o wyższych dodatkach obligatoryjnie w jednostkach gdzie np. przedział jest do 500osadzonych, 500-1000osadzonych,1000-1500osadzonych i powyżej bo dlaczego? ten co pracuje w kryminale i ma 300 na otworku to dlaczego zarabia tyle samo co ten powyżej 1500?. Czemu nasuwa Mi się ten pomysł? bo jak czytam przepychanki o pierdoły a nie reagujemy na ważniejsze sprawy to zaczynam myśleć jak Ci z niektórych jednostek, przykre to. Pamiętajmy, że walczymy z pupilami, przełożonymi, su….per poleceniami a co najgorsze? ze sobą tj. funkcjonariuszami będacymi najniżej w przewodzie pokarmowym. Nie wymagajmy od innych cudów, a zacznijmy od siebie. Pozdrawiam
Może dltego że w takim jak ty to nazywsz kurniku gdzie jest 300 osadzonych pełni służbę w nocy naprzykład 3-4 ochroniarzy a w takim ZK gdzie jest 1500 kilkudziesięciu.