06-10-2023, 22:15
(06-10-2023, 8:58 )Cywil87 napisał(a):Kolego jednostki rozliczane są z każdej złotówki w kasie jest echo, wszyscy kadrowcy ściskają pośladki i czekają do wyborów. W Piotrkowie Trybunalskim nawet nie respektują prawomocnych wyroków gdzie trzeba wyrównać byłym już funkcjonariuszom bezprawnie obniżone dodatki służbowe, a co za tym idzie odprawy itp. A ty wyskakujesz z jubileuszami przecież to kupa kasy , kto ma to podpisać jak się stołka trzymają Obamie rencami(05-10-2023, 4:57 )Człowiek z lasu napisał(a):W lipcu dostarczyłem dokumenty z których wynika ,że w marcu minęło mi 20 lat stażu pracy. Więc i stazowe i jubileusz wg. Prawa powinny zostać wypłacone najpóźniej z pierwsza po dostarczeniu dokumentów wypłatą-czyli w lipcu. We wrześniu otrzymalem zwiększone stazowe i tyle. Przepisy mówią, że skoro nabyłem prawa w marcu pracodawca musi mi te stazowe wyrównać od marca i wyplacic nagrodę Jubileuszową. Piszę, bo nie wiem czy w SW to inaczej wygląda bo do dziś nic nie wiem . Czy tu jest inaczej to regulowane?? .Dodam ,że pytałem kilka razy w kadrach i nic.(03-10-2023, 19:58 )Cywil87 napisał(a): Witam. W lipcu złożyłem dokumenty poświadczające staż pracy. Razem 20 lat od marca tego roku. A więc nabyłem prawo do jubileuszówki . Stazowe zwiększono mi we wrześniu a na resztę należnych mi świadczeń "mam czekac" Prawo pracy mówi, że niezwłocznie po dostarczeniu dokumentów...a tu niestety nic nie mogę się nawet dowiedzieć. Ma ktoś wiedzę czy w naszej formacji tak go wygląda, ewentualnie czy jest tu kompetentny kadrowiec. Dodam jestem pracownikiem cywilnym.
Czegoś tutaj nie rozumiem, stażowe we wrześniu a jubileusz od marca? Jak to możliwe skoro 20 lat uzyskałes w marcu? 75% jubileuszu niewiem czy nie ma. Zapisu że w ciągu roku nalazy wyplacic ale trzeba to zweryfikować, wejdź sobie na intranet i poszukać aktu prawnego i będzie wszystko jasne.