18-10-2023, 10:21
(18-10-2023, 6:02 )Benek Genek napisał(a):Swojego czasu krążyły opowieści żeby zapisać się do partii politycznej, ponoć zwalniają wtedy z mety. Nie wiem czy działa(17-10-2023, 15:56 )Jasiustraz napisał(a):Trochę za późno piszesz bo powinno to wyglądać tak: - rozmowa z Dyr. jeśli bez efektu to(15-10-2023, 13:34 )500minus napisał(a):L4 nie rozwiązuje tego problemu że nie mogę podjąć żadnej pracy legalnie a zależy mi na tym ,żeby później nie ciągać się z nimi jeszcze po sądach(14-10-2023, 11:50 )Jasiustraz napisał(a): Panowie piszę z taką sprawą ,złożyłem raport o zwolnienie ze służby w nim zaznaczyłem, że chcę abym został zwolniony z dniem 6 października tego roku, w odpowiedzi dostałem że nie są w stanieIdź na L4
teraz mnie zwolnić, dopiero po 15 grudnia 2023 zostanie rozwiązany stosunek służbowy, proszę o jakąś poradę co zrobić bo zależy mi żeby odejść jak najprędzej ponieważ mam już inną pracę nagraną za granicą, w moim odczuciu próbują mnie przytrzymać na siłę, co robić?
- L4 od Psych
- wniosek o skierowanie na komisję z adnotacją Psych. że twój stan zdr. nie pozwala na powrót do służby i wymagasz stałej opieki Psych. oraz pilnego skierowania na bad. przed kom. Ewentualnie zaświadczenie je.
- następne L4, dyr ma 30 dni na skierowanie Cię na kom.
- po zakończeniu 2- go L4 wracasz do służby
- po takim zaświadczeniu i skierowaniu Cię na kom. że względu na stan zdrowia dyr. nie dopuści Cię do służby i masz wolne usprawiedliwione !
- Bingo! Idziesz do innej roboty bo możesz oczywiście nie piszesz do Dyr. o zgodę na podjęcie i tyle w temacie
Ps. sposób działa