22-10-2023, 14:27
(22-10-2023, 7:56 )Funkcjonariusz11 napisał(a):A czy mógł byś Funkcjonariuszu11 wytłumaczyć mi w jaki sposób ten zły PiS rozwalił tą służbę ? No i wytłumacz mi jeszcze co z tym upolitycznieniem bo wiesz , jestem nie za bardzo rozgarnięty i nie rozumiem w jaki sposób to zrobili. Tak wiesz , żebym ogarnął . Bo to że podwyżek i nagród ale było fajnie to wiem. Fajnie było.(21-10-2023, 7:53 )Miki Rey napisał(a): Lepiej się pracowało za PO? Przypomnę, to lata 2007-2015 - w tym czasie:
- cichy zakaz stosowania ŚPB,
- strach przed skargami,
- nagrody po 70 zł,
- podwyżki żadne lub na żenującym poziomie,
- doprowadzenie SW do opłakanego stanu kadrowego poprzez reformę "25 lat"
Funkcjonariusze odchodzą, bo są przemęczeni, dotyczy to większości działów.
Według mnie i moich znajomych lepiej pracowało się za PO.
- nigdy żadnego zakazu stosowania ŚPB u nas w zakładzie nie było. Były stosowane i to dość często.
- strach przed skargami zawsze był, ale kiedyś lepiej sobie z tym radzili niż teraz
- nagrody fakt były małe, ale jak patrzę ile wtedy kosztowało życie, a teraz to stwierdzam, że tamte czasy były lepsze
- podwyżki to samo co z nagrodami. Chociaż podejrzewam, że obojętnie kto by rządził w tamtych czasach to podwyżki i tak by były.
- z tym doprowadzeniem SW do opłakanego stanu to popłynołeś już na głęboką wodę. Tak jak PiS rozwalił i upolitycznił tą służbę to chyba jej historii nigdy nie było. Nie piszę tu o komunie.
Całe szczęście skończyła się już ta dyktatura pisowską i wszyscy z polecenia partyjnego Dyrektorzy polecą.