23-10-2023, 7:45
(22-10-2023, 22:20 )jtd napisał(a): Potwierdzam. Nikt tych przytoczonych argumentów nie może zaprzeczyć , po prostu nie da się bo to są fakty.
Jedno co dzisiaj jest mega uciążliwe od wielu lat to brak kadry. Ludzie są przemęczeni. Jeszcze w 2007 roku chodziłem na posterunki uzbrojone i na zmianie nocnej było nas 10ciu w rezerwie. Teraz 3 . A na oddziałach robiło się tak " żeby było dobrze". I wszystko się kulało. Były imprezy. Ludzie życzliwi. Robiło się żarty . Było ok. Jak w 2013 roku weszła reforma podział na oddziały penitencjarne wewnątrz kryminałów plus standaryzacja stanowisk to chyba nie zwiększono etatów. I od tamtej pory jest jedna gadka. BRAK LUDZI. Idziesz do roboty , łeb ci strzela żeby ogarnąć ruch w pawilonie i słyszysz NIE MA LUDZI . Od 10 lat NIE MA LUDZI. No to odchodzimy na emeryture z tego wariatkowa. I ja też się wybieram. Mam już dosyć. Nikomu nie chodzi o kase. Kasa jest ok. Ale robimy na dwóch etatach. Nawet nie chcemy mieć płacone za te dwa etaty bo jesteśmy zajechani. Wypowiadam się za oddziały mieszkalne. Przez kilka lat drugi oddziałowy to była fikcja . Fałszowanie książki rozkładu służby bo ludzie którzy figurowali na oddziałach byli w konwojach.A najlepsze jest to , że NSZZiPW pali konia i prowadzi biznes paliwowy i komórkowy i inne i ma zero mocy. Nawet gazeta Forum penitencjarne olewa tą organizację,
W 100% racja. Podczas gdy inne działy się rozbudowywaly i etaty były przesuwane to dział ochrony pozostał wielkością taki sam. Plus wakaty od kilku lat. Czy to kwestia 25 lat które trzeba przerobić do emerytury?