11-12-2023, 13:35
(10-12-2023, 19:25 )Kapral_Opole napisał(a):(10-12-2023, 10:06 )Klawisz@ napisał(a):(09-12-2023, 14:55 )Plutek8 napisał(a):Ty to się człowieku wogóle słyszysz? Po pierwsze praca jest po to żeby żyć za zarobione w niej pieniądze, po drugie życia ta nagroda by mi nie uratowała ale na pewno było by mi przyjemnie że ktoś docenił moją cieżką prace, przyjeżdżanie na dyżury i wzmocnienia w święta. Jeśli chcesz orać w dwóch robotach na raz to może i masz dwie ręce ale za to nie masz mózgu albo rodziny, albo jednego i drugiego. Bogu dziękuj, że teraz wszystkich z ulicy przyjmują jak leci bo inteligencją nie grzeszysz i faktycznie z takim myśleniem tylko do łopaty się nadajesz. Pozdrawiam Cię środkowym palcem.(08-12-2023, 20:44 )Klawisz@ napisał(a): [quote="Plutek8" pid='18419' dateline='1702039928']
Wstyd żeby w takiej dużej formacji nie zabezpieczyć po parę stówek dla funkcjonariuszy na święta.. dodatków czasowych nikt z nas w tym roku również nie zobaczył, dno i wodorosty... Ja jestem ciekawy kto wam za taką kasę tu przyjdzie i się będzie użerał z bandytami. Kto mądrzejszy ten odpocznie na zwolnieniu w święta, skończyła się tyrówa dla idei, bynajmniej w moim przypadku
Życie ta nagroda by Ci uratowała? Serio?? Pogadać to widzę że umiesz , a i tak będziesz leciał na służbę w święta i sylwestra. Cwaniaki na forum ,tylko płakac potrafią.
Dobrze że nie będzie nagród, bo Ci co chorowali a przychodzili do służby chorzy dostaną nauczkę na przyszłość. Gorączka, angina i inne schorzenia to się w domu siedzi .
Jeśli masz ręce zdrowe to sobie pomiędzy służbami można dorobić, chyba że nie potrafisz nic to jest problem .
Nie pozdrawiam
Za te wzmocnienie i przyjazdzanie na dyżury, dostajesz pieniądze w postaci wypłaty co miesiąc oraz rosną nadgodziny za które dostaniesz rekompensate lub wolne . Tylko narzekać potrafisz. Mam rodzinę i myślę trochę inaczej jak Ty samotnik. Wolę sobie gdzieś dorobić i nie koniecznie przy łopacie jak Ty kolego . Druga praca daje więcej korzyści oraz to że masz inne zajęcie i nie myślisz o kryminale. Z ulicy to może Ciebie przyjęli kolego bo ja się zatrudniałem w czasach gdzie ludzi było na 1 miejsce 10 chętnych.
Dlatego weź się do roboty i nie użalają nad sobą, a jak masz jaja to idź do swoich przełożonych i powiedz im że chcesz nagrodę, za to że przyjeżdżasz do pracy . Nie pozdrawiam leserów.
Nagroda na święta w formie kilku złotych na karpia to norma w każdej szanującej się firmie. Chodzenie z katarkiem do pracy to nieodpowiedzialność. Osoba z katarkiem będzie do niej chodzić, a 5 następnych ktoś go od niej złapią już niekoniecznie , już nie mówię o ich dzieciach, szkołach I przedszkolach. Dorabianie poza służbą bo nie starczy na święta czy życia to skandal. W żadnym państwie funkcjonariusze masowo tak n dorabiają jak w pl. Kto to widział żeby inpektorzy czy wychowawcy jeździli na ogórki , winogron czy jabłka do Francji, Włoch czy Niemiec?? Druga Irlandia... Państwo z kartonu w dalszym ciągu. Podwyżka najniższej krajowej 2022/2024 2300netto/3300 netto czyli o ponad 40%, u nas się cieszą że PRAWDOPODOBNIE otrzymamy za ten okres 12% podwyżki(waloryzacji). De facto patrząc przez pryzmat inflacji czy wzrostu najniższej krajowej , oraz spodziewanych wzrostów cen produktów w 2024r mamy realny spadek siły nabywczej naszych wynagrodzeń o około 28% względem początku roku 2022. Można to śmiało nazwać deflacją naszych wynagrodzeń czy upodleniem, jeśli ktoś myśli inaczej to sam nam kreuje taką rzeczywistość. Dalej mówcie że jak nie to do łopaty czy cieciować. Jeden drugiemu wilkiem , a powinniśmy walczyć o znaczny wzrost uposażeń. Nagród może nie być, byle godnie zarobić.
Dokładnie kolego byle dobrze i godnie zarobić . Nagród by nie musi .