06-01-2024, 15:23
(06-01-2024, 8:23 )Operator86 napisał(a):Operator ! Ile to Ty masz lat służby ? Pałki już były i tylko przeszkadzały , tak jak i gaz - działają w dwie strony . Jak Ci źle w lekkich i wygodnych butach to załóż sobie takie do nurkowania ( tylko czarne ) . Sorty jakie są takie się nosi , więc nie kombinuj , ważne aby były zgodne z wytycznymi ( i nie pytaj co to za wytyczne i od kogo ) .(02-01-2024, 17:43 )Człowiek z lasu napisał(a): A ja się pytam czy związki mogą łaskawie wystapic z pismem aby w lutym awanse na stopniu otrzymali fsze którzy ukończyli szkolenie zawowodowe na pierwszy stopień chorążych. Fszy w stopniu st. szeregowy jest bardzo dużo i są dość duże pieniądze do tyłu w związku z awansem dopiero w czerwcu a w zasadzie z jego końcem. Wiem, że solidarność znów coś działa a drugie związki?No właśnie,będą awanse w lutym na stopniu? I trochę z innej beczki. Jakie nosicie spb na jednostkach? U mnie na zamku tylko gaz i kajdanki+ radio wiadomo. Ale w innych jednostkach mają też pałki. Czy brak pałek w mojej jednostce nie odbija się na bezpieczeństwie? Druga sprawa, nakrycia głowy? Co sądzicie o furażerkach? Wg mnie super zmiana zamiast tych czapek z daszkiem. Kolejne pytanie to mundury. Nie sądzicie że powinno być to bardziej ujednolicone? Bo teraz jeden nosi Softshell, drugi koszule,trzeci połówkę a inny ten czarny tischert. Każdy inaczej i jeszcze co drugi w adidasach? czy to już nie przesada, rozumiem komfort,ale jesteśmy służba mundurowa przecież. Może to blacharki,bo widzę że większość podchodzi do tego na prawdę olewajaco. Ale jakby nie mówić, złodzieje nas obserwują i to widzą jak się prezentujemy. Może ktoś na górze to przeczyta i zrobi korekty. A co nagród itd. Jak wróci 15 lat ,to mogę jechać na tych obecnych warunkach. Mam już trochę lat i pamiętam że jak było na 15 to było dla swoich.