07-02-2024, 17:07
(07-02-2024, 10:02 )Szeregowa napisał(a):(05-02-2024, 18:39 )Operator86 napisał(a):(05-02-2024, 8:53 )Psychol_OK napisał(a):(04-02-2024, 13:07 )Operator86 napisał(a):(02-02-2024, 21:42 )Szef wszystkich szefów napisał(a): Czy to prawda że mają zamiar rozmundurowac służbę, jeśli tak to dlaczego zarząd nic z tym nie robi?Rozmundurować? Czyli ?proszę to rozwinąć.
Nikt nie mówił dotychczas o rozmundurowaniu. Ministra stwierdziła, że jej zdaniem wychowawca i psycholog nie muszą być funkcjonariuszami i pewnie może się to "odbić" na najbliższych naborach.. ale to nie znaczy od razu, że Nam będą mundury zabierać - myślę, że potrzebujemy podejść do całej sprawy zmian z nieco mniejszymi emocjami
A po co psycholog czy wychowawca mundurowy? Jak patrzę na ich robotę a na robotę oddziałowego.. to szczerze mówiąc mogli by być z cywila a zwiększyć etaty w ochronie. Często też jest tak że tylko taki wychowawca albo psycholog podkręci złodzieja a później po 16 my się z nim bujamy. Czy tak nie jest? A z innej beczki może warto by zlikwidować chorążowie? Nie mówię o korpusie,ale o tym wysyłaniu "swoich" idźmy tokiem Straży granicznej i zlikwidujmy st kaprala i st sierżanta sztabowego i zróbmy ciągłość aż do starszego chorążego sztabowego. w końcu stanowisko oddziałowego to stanowisko chorążackie.
Jak u Ciebie na jednostce masz kosę z psychologami i wychowawcami, to ja sobie tam rozwiąż, a nie siejesz ferment na forum.. albo lepiej! zostań wychowawca albo psychologiem jak Ci tak źle i niedobrze zobacz co robią i z czym się mierzą, potem dyskutuj.... sory ale normalnie utrzymywanie takiej patologicznej atmosfery na tym forum w niczym nie pomaga... Ale pewnie wg twojego pojęcia całe szczęśćie, że jesteś w SW bohaterem, bo inaczej wszytko by się rozpadło bez Ciebie, reszta jest niepotrzebna. Na szczęście w mojej jednostce da się normalnie współpracować, ale czytając takie wpisy jak Twoje nie dziwię się, że ogólnie w tej formacji jest jak jest. Pozdro.
Słabe to jest, pracowałem kilka lat w ochronie, narzekać każdy potrafi, ale żeby coś zmienić nie ma komu. Źle ci staraj się, pokaż że jesteś wartościowy, ja dostałem szanse i robię w penicie, jest ciężko i uwierz mi każda praca w SW jest inna i wymagająca, ale uważam że być wychowawcą to mega ciężka praca, odpowiedzialność za wszytko, terminy, presja czasu i przełożonych ale ja mam ten komfort, że na oddziale robią normalne chłopaki, jeden drugiemu pomagamy sobie, widać, że nie do życia jesteś jako człowiek i najwyraźniej jak oddziałowy, taka prawda. Pomimo, że roboty jest dużo, zawsze znajdę czas by zrobić oddzialowemu kawę i odwrotnie i wypić w jego towarzystwie.
Zmień dział na inny a docenisz każdego pracę.