13-02-2024, 22:57
(11-02-2024, 20:09 )nietakamllodafszka napisał(a):(10-02-2024, 18:51 )Maxxxx napisał(a): Tu Cie zaskoczę pracuje na oddziale od 5 lat i doskonale wiem jak to działa. Nie mówię, że da się to wprowadzić w obecnych realiach ale gdyby uprościć system to jest to do zrobienia. Powiedzi ilu osadzonych załatwia poważne sprawy, a ilu puszczasz do wychowacy po kartkę papieru albo 10 raz zapytać o to samo? Mam 85 osadzonych na oddziale i są tygodnie gdzie jest jeden wychowaca, z czego zdarza się że nie ma go 3/4 dnia i wszystko jakoś funkcjonuje. Opinie to w większości kopiowanie formułek których i tak sędzia nie czyta więc gdyby uprościć to do kilku zdań i raportu z systemu który generuje się na podstawie wniosków to napewno był by na to czas choćby na nocce. Nie umniejszam pracy wychowacy ale wychowaca może być i może resocjalizować, a jak to wygląda teraz to każdy widzi.Ty 5 lat na oddziale a ja 18... Całość za zamku. Będąc większość czasu samej lub z pomocnikiem przy 100 osadzonych nie wyobrażam sobie pisać opinii choćby kopiuj - wklej przy takim młynie że czasami nie mam czasu zjeść obiadu. Piszesz o dodatku za pracę wychowawcy - jakim dodatku? Skoro u mnie wychowawca oficer zarabia 7000zl a ja mam przejąć jego prace to ten dodatek wynosilby chyba właśnie tyle. Bo chyba nie myślisz że ktoś tą pracę będzie wykonywał za 400zl...
Maxxx chyba się zagalopował.