27-02-2024, 14:04
(27-02-2024, 9:31 )tomi napisał(a):(27-02-2024, 6:19 )Ziutek napisał(a):(26-02-2024, 19:30 )rafalek oddziałowy napisał(a):(26-02-2024, 6:23 )Ziutek napisał(a):tak więc są 2 odpowiedzi w mojej ocenie.(24-02-2024, 19:21 )tomi napisał(a): Bardzo dobrze.
Przecież to jest nierówne traktowanie funkcjonariuszy.
Czemu Związek się tym nie zajmuję to nie wiem.
Związek nawet pisma nie napisał w tej sprawie a to potrafią robić najlepiej, czyli pisać pisma. Tak jak kiedyś napisałem najważniejsza posada w SW i poklepywanie się po plecach z dobrą zmianą. Uczmy się kochać partię tak szybko odeszła po 8 latach.
1. emeryci nie płacą składek więc nie warto w ich sprawie sobie głowy zaprzątać
2. zobaczymy jak się sprawy potoczą i wtedy tradycyjnie będzie się wysyłać pisma i ogłosi się wszystkim jak się wywalczyło pieniądze ..
a swoją drogą dziwne jest to, że tyle osób płaci składki tylko dla zasady widząc jak pracuje owe stowarzyszenie - nie szkoda trochę darowizn na takie cele?
Kolego słusznie prawisz, odnośnie punktu pierwszego są przypadki gdzie emeryci nadal są w związkach i płacą składki. Natomiast w punkcie drugim całkowicie się z Tobą zgadzam. Pozdrawiam i wytrwałości.
P.adminie ponawiam pytanie. Czy Związek zamierza podjąć jakiekolwiek działania w tym temacie?
Związek Policjantów wiem, że już działa.
To co mogłem zrobić, to przekazać tą sprawę do Zarządu Głównego NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa. Sprawą zajął się już Rzecznik Praw Obywatelskich. https://bip.brpo.gov.pl/sites/default/fi...2.2024.pdf