05-03-2024, 16:02
(05-03-2024, 14:13 )Administrator napisał(a):(05-03-2024, 13:54 )Szeregowa napisał(a): Porozumienie ws. waloryzacji uposażeń funkcjonariuszy SW w 2024 r.:
(...)
"Strona Służbowa zobowiązała się do określenia dokładnej kwoty wzrostu uposażenia zasadniczego grupach 2-41 do dnia 1 marca 2024 roku."
(...)
Mamy w sumie 5 marca. @Administratorze, czy otrzymaliście dokładne kwoty wzrostu?
Pytam ze względu na to, że porozumienie powołuje się na 20% wzrostu kwoty uposażenia i wzrost dodatku za stopień w kwocie 200 zł, a dodatek za stopień wchodzi przecież w skład uposażenia zasadniczego, do tego dochodzi dodatkowo dla każdego po 210 zł.
Zastanawiam się zatem, czy wyliczenia były na zasadzie: (kwota bazowa * wskaźnik * mnożnik + 20%) + 210 zł + dodatek za stopień powiększony o 200 zł, czy właśnie te 20% zawierało już te 200 zł dorzucone do stopnia
Dodatek służbowy nie wchodzi w skład uposażenia zasadniczego i będzie to dodatkowa kwota 200 zł. powiększona w dodatek za stopień. Przypomnę, że uposażenie funkcjonariusza składa się z: uposażenia zasadniczego, dodatku za wysługę lat, dodatku za stopień oraz dodatku służbowego.
Adminie, przeczytaj jeszcze raz moją wiadomość. Ja nic nie napisałam o dodatku służbowym.... Dokładnie wskazuję dodatek za STOPIEŃ i oczekuję odpowiedzi na pytania, a nie tłumaczenia mi podstaw...