08-03-2024, 8:00
(07-03-2024, 9:49 )inkoguto napisał(a): Witam.
Mam pytanie do administratora w sprawie dofinansowania do zakupu okularów.
Czy to prawda że ubiegać się o to mogą tylko funkcjonariusze z administracji oraz dział Penitencjarny,a oddziałowi z działu Ochrony już nie. Jeżeli tak jest to prosiłbym o numer zarządzenia lub wytyczne które o tym mówią.
Kiedyś komputery mieli tylko wychowawcy,psychologowie i stanowisko dowodzenia.Zgodzę się.Lecz naszły czasy że i dyżurka oddziałowego posiada komputer oraz monitory czy też stanowisko monitorowego.
Więc dlaczego z góry jest nastawienie że dofinansowanie dla działu ochrony się nie należy.
Dziekuję i pozdrawiam
A skąd stwierdzenie, że tylko penit czy administracja może? Myślę, że zamiast Administratora, wystarczy zajrzeć do obowiązujących przepisów -> Zarządzenie 10/24 z 16.02.2024
"§2.1 Funkcjonariusze i pracownicy zatrudnieni na stanowiskach wyposażonych w monitory ekranowe oraz używających zgodnie z zaleceniami okularów (...) u których w wyniku badania profilaktycznego stwierdzono potrzebę ich stosowania podczas pracy przy obsłudze komputera ekranowanego przez co najmniej połowę dobowego czasu pracy - mają prawdo do refundacji".
Oczywiście Twój przełożony musi potwierdzić na wniosku, że faktycznie używasz komputera przez co najmniej połowę dobowego czasu, czy tak jest w przypadku oddziałowych? Nie mi oceniać