17-03-2024, 20:20
(16-03-2024, 14:38 )Krycha1 napisał(a):(16-03-2024, 9:50 )Cywil87 napisał(a):Jedynym rozwiązaniem to chyba będzie pozew zbiorowy założyć(15-03-2024, 7:02 )Krycha1 napisał(a):w moim przypadku jak zasadnicze netto było 2600 to zostaje 2600 i tracę przez to na stażowym sporo... Czyli na plus wyjdą ci którzy nie mieli kombinacji z łączeniem składników dla osiągnięcia minimum. 20%z 3600 to nie tyle co z 4200. Czyli zostaje mi złożyć wypowiedzenie bo za mniej niż najniższa pracował nie będę. Śmieją się kiedy mówię że w takiej pracy moje zasadnicze wynosi poniżej minimalnej... A dodatek?? Dodatek za bezpośredni kontakt to dodatek za trudne warunki pracy ,którego od nowego roku nie wlicza się do minimalnego wynagrodzenia ale u nas nazwany specjalnym i po wszystkim.Większość budżetówki mają premie kwartalne, motywacyjne ,szkodliwe dodatki i nikt nie daje im zasadniczej mniejszej niż najniższa. Upodlenie naszej pracy...poprostu.(14-03-2024, 15:10 )Cywil87 napisał(a): Porozumienie podpisane tylko teraz jeśli mi po zsumowaniu składników wynagrodzenia wychodzi najniższa to ja podwyżki nie otrzymuję?? Dobrze rozumiem??Co to za porozumienie nic tam się nie zmieniło .Dalej w podstawie nas rąbią w podstawie powinna być conajmniej najniższa krajowa a nie mniej od tego są naliczane nasze podwyżki oraz stażowe.!!!
Prawda taka ,że nikt o nas nie dba. To nie jest ok że Pani w mundurze w administracji zarabia dużo więcej niż ja jako wychowawca mimo że osadzonego tylko przez okno ogląda... Jestem za pozwem.