20-03-2024, 20:30
(19-03-2024, 21:03 )rafalek oddziałowy napisał(a):(13-03-2024, 11:31 )Szczescliwy emeryt napisał(a): Jak tam Panowie na emeryturze? Jest pieknie co nie? W cywilu normalni ludzie widac to bardzo jak czlowiek zmienia prace. Pytanko co myslicie o tej podwyzce z 2023 co nam zabrali dajac ją od marca.. uda sie to odzyskac? Jeden taki rok gdzie podeyzki dali od marca duzo ludzie stracili przez to.. pozdrawiam szczesliwy emeryt
a to odpwoiedz na interpelacje w sprawie braku podwyzek dla f-szy odchodzacych przed 1 marca 2023r - tak jak myslalem to poprzedni rok i nie mozna zmienic nic bo ustawa budzetowa obowiazywala do 3. grudnia 2023r
https://sejm.gov.pl/Sejm10.nsf/Interpela...&view=null
Trochę szkoda z drugiej strony kit im w uszy, nie głosowałem na nich przez to między innymi przegrali wybory a jeden z pomysłodawców tego rozwiązania sam przesiedział kilka dni w kiciu i bardzo dobrze wcale mi go nie szkoda.
Emka wyszła całkiem niezła, na dwóch waloryzacjach 2 3 i 24 zyskałem 1500 emerytury do ręki.
Do tego pracuję i zarabiam drugie tyle co mam emerytury.
Troszkę się wahałem i zastanawiałem czy może nie lepiej by było zostać w służbie ale teraz widzę że była to bardzo dobra decyzja i w żaden sposób jej nie żałuję a wręcz przeciwnie.
Emka niemal pełna kasy dwa razy więcej niż miałem a to co bezcenne święty spokój...
Pozdrawiam i namawiam aby nie bać się podejmować życiowych decyzji...