20-03-2024, 22:54
Panowie Związkowcy, proszę się zainteresować przy okazji podziału podwyżek dla cywili, dlaczego dodatek za kontakt , który JA otrzymałam w 2009 roku w wysokości 30% został zamieniony na kwotowy przy podwyżkach w czerwcu 2022 roku? Przyszło pismo z góry, żeby dokonać tego przekrętu...W moim przypadku przy podwyżce w tym roku stracę 216zł, a z poprzednim rokiem 485zł. Mnie się nasuwa jedna myśl, że oszczędności poczynione w tamtym roku i w tym będą rozdane cywilom... ale tym biedniejszym...Kolejny raz ja mam sfinansować komuś podwyżkę!!! W październiku 2012 roku Cywile sfinansowali podwyżki funkcjonariuszom po 300 zł, Nam zabrano premię 350zł za każdy miesiąc....Do dnia dzisiejszego nie ma już premii, owszem są nagrody tyle, że w roku w którym są podwyżki nagrody dla cywili są automatycznie dużo niższe i w Pit 11 nie ma dużej różnicy w dochodzie porównując kolejne lata.
Proszę się zainteresować tą sprawą, bo to są wymierne pieniądze do odzyskania dla cywili pracujących w kontakcie z osadzonymi. Jeżeli cywile pracujący w kontakcie otrzymają najmniejsze podwyżki to będzie skandal, ponieważ referent, starszy referent jak i specjalista będą mieli wynagrodzenia na takim samym poziomie. Nie koniecznie wykształcenie będzie takie same. Piszę to z własnego doświadczenia i nie godzę się na taki podział!!!
Proszę się zainteresować tą sprawą, bo to są wymierne pieniądze do odzyskania dla cywili pracujących w kontakcie z osadzonymi. Jeżeli cywile pracujący w kontakcie otrzymają najmniejsze podwyżki to będzie skandal, ponieważ referent, starszy referent jak i specjalista będą mieli wynagrodzenia na takim samym poziomie. Nie koniecznie wykształcenie będzie takie same. Piszę to z własnego doświadczenia i nie godzę się na taki podział!!!