16-04-2024, 19:19
(16-04-2024, 13:35 )Jordan23 napisał(a): quote="Maxxxx" pid='19606' dateline='1712862096']Czyli Ty Kolego jak będziesz w przyszłości odchodził na emeryturę to zrezygnujesz albo z podwyżki uposażenia, albo z waloryzacji emerytury. I pamiętaj proszę, że ten czas nadejdzie szybko. Szybko w sensie, że czas płynie coraz szybciej im człowiek jest starszy. Prędzej czy później spojrzysz na kwestię „dwóch waloryzacji” nieco łagodniej. Pozdrawiam.
(10-04-2024, 20:51 )tomi napisał(a):Dobre. To może sami zawalczcie, a nie czekacie aż ktoś odwali robotę. Zresztą powinna być albo waloryzacja emerytury albo waloryzacja uposazenia. Czynny funkcjonariusz dostaje tylko jedno to czemu emeryt ma dostawać dwie.(10-04-2024, 12:19 )Szczescliwy emeryt napisał(a): Witam emeryci z 2023. Jak tam? Ktos cos wie co z naszymi podwyzkami jak odchodzilismy i nas okradli bo dali od marca? Ministerstwo podobno sie wypielo? Poszly juz pozwy jakies? Gdzies tam czytam ze w innych sluzbach chlopaki popisali do sadu ciekawe czy jest szansa cos z tego ugrac jeszcze? Pozdrawiam wszystkich ktorzy uciekli z bagna))Niestety nic dobrego narazie nie słychać.
Każdy ma na emerytów 2023 wywalone, nikt onas nie walczy.
[/quote] ale po co to wogole probowac tlumaczyc - jesli jest takie podejscie to swiadczy to tylko o poziomie rozmowcy (nie chce mi sie wierzyc, ze chodzi o zwykla zazdrosc tych paru setek zlotych bo przeciez jest to niedorzeczne) ale dobrze ze podjeta proba wyjasnienia, ze czas tego odejscia na emeryturke z kazdym dniem jest coraz blizszy .... tylko zapomniano dodac o tych kokosach z tytulu 13. i 14. emerytury nikt nie pracuje dla idei a dla pewnej ilosci pieniedzy zeby one pozwolily przezyc na jakims poziomie kazdy miesiac.
a co do pozwow oszukanej czesci f-szy, ktorzy zdecydowali sie opuscic szeregi tej zacnej formacji to z tego co wiem (a jestem zainteresowany tym bo mnie tez oszukano w 23r) to sady zajmuja sie juz. trzeba tylko uzbroic sie w cierpliwosc az niezalezne sady wydadza orzeczenia