24-04-2024, 20:24
(23-04-2024, 13:44 )Psychol_OK napisał(a): https://www.gov.pl/web/sprawiedliwosc/wa...wieziennej
i
....???? Nic tu sensownego nie jest napisane , nie ma konkretnej daty i tak szczerze to do dzisiejszego dnia nikt z nas nie zna kwot jakie dostanie. Związki nie robią nic , ani jeden ani drugi , tylko dlatego , że już dawno stały się sługusami CZSW i skaczą jak im zagrają , dawno temu jeszcze Kołodziejski był nadzieją ale sprzedał się tak szybko jak cała Solidarność Pisowi. Mija Kwiecień , maj nadchodzi a Wy dalej wierzycie , że ktoś się przejmuje oddziałowym ??? Żarty sobie z nas stroją i tyle , tylko własne RWD wyrabiają a tak wszyscy po kolei swoich plecaków pilnują. Tak jest i tak będzie , nie liczcie na nic.
Sytuacje w jednostkach się pogarszają , po zabójstwie psycholożki w Rzeszowie jeżdżą chorążaki po kryminałach i każą gaśnicę zdejmować ze ściany na dyżurce bo to dla mojego bezpieczeństwa. Ale fakt , że o 1 czy 3 w nocy wchodzę sam jeden na oddział półotwarty gdzie każdy ze 120 osadzonych ma stołek do swojej dyspozycji to już nie jest dla mnie niebezpieczne. Kompletny idiotyzm. Całkowicie zerowe doświadczenie z osadzonymi tylko kiełkuje idiotyczne polecenia które i tak nigdy nigdzie nie zostały zapisane bo wiedzą sami , że to nic nie daje.
W jednym wschodnim małym kryminałku po próbie ucieczki skazanego z otwartego spacerniaka kierownik ochrony traci stanowisko mimo , że jest faktycznie bogu ducha winny ale jak skazany wieje skutecznie z konwoju w szpitalu to super kierownik zresztą zostaje przeniesiony z OZ na Zamek i tyle , no fakt za jedno i drugie jest odpowiedzialny ten sam okręgowy ale wiadomo , że swoich nie poświęci. I tak w koło wojtek. Nowa władza , ludzie ci sami. Dopóki w służbie będzie rządzić polityka i kolesiostwo nigdy nie będzie jak trzeba.
Niestety ale taka jest prawda. Przez ostatnie miesiące obiecywali i obiecują dalej ale tak naprawdę mają nas gdzieś.
Panie i Panowie Lquatro się grzeje ale coś mi mówi że lada dzień ruszy , zacznijmy od krwi i jedźmy dalej tak dosłownie jak oni lecą sobie z nami. Jak widać emerytów na stołki znajdą więc sobie dadzą rade....