14-05-2024, 9:26
(13-05-2024, 12:07 )rawablus napisał(a):(13-05-2024, 7:56 )predatorgad napisał(a):Zaraz Zaraz. Jeszcze w zeszłym roku wielu funkcjonariuszy rozpisywało się na tym forum , że po zmianie władzy przyjdzie lepsze. Np. taki delikwent jak Funkcjonariusz11 ochoczo się na ten temat rozpisywał i sam twierdził , że jak wygra PO to do naszej formacji wróci normalność. Zalecam więc tym wszystkim zamilknąc i wykonywać polecenia Bodnara wszak to on dowodzi teraz naszą formacją.(12-05-2024, 12:22 )Olee2 napisał(a): Moi drodzy,
Jak zapewne już zaobserwowaliście, że resort sprawiedliwości do spraw funkcjonariuszy i pracowników podchodzi po macoszemu. Najlepszym dowodem na to, była realizacja naszej waloryzacji, która przyszła w wielkich bólach.
Co więcej, wygląda na to, że nadzór nad naszą formacją zczyna pełnić Rzecznik Praw Obywatelskich. Coraz częstsze spotkania kierownictwa Centralnego Zarządu Służby Więziennej z RPO, są tego najlepszym dowodem.
Adwokaci żądają wprowadzenia, zdecydowanie częstszych rozmów telefonicznych dla swoich klientów, przebywających w aresztach śledczych i zakładach karnych.
Fakt, że dyrektorzy otrzymali polecenie oszczędzania na wszystkim i wszystkich, jest potwierdzeniem naszej diagnozy, że pomimo kolejnych ustaw modernizacyjnych, służba jest niedoszacowana finansowo i etatowo.
Zapowiedzi resortu o liberalizacji Kodeksu Karnego Wykonawczego, może spowodować, że ofiarami tych zmian, będą funkcjonariusze i pracownicy Służby Więziennej.
Doniesienia, o bardzo agresywnej napaści na zastępcę dowódcy zamiany i wychowawcę w Areszcie Śledczym w Grójcu, są jaskrawym przykładem, że nasze środowisko powinno zacząć zwierać swoje szeregi. Być może, przed nami protest więzienników, jakiego jeszcze w Polsce nie było.
PANOWIE!!! DZIAŁAMY PUKA JEST CZAS.
Jaki Rzecznik Praw Obywatelskich to jest już DAWNO Rzecznik Praw Osadzonych!!!!!!Pani Ministra to kpina i potwarz dla Naszej Służby!!!!!!!!!!!!!!!!
Zaraz, zaraz ja tam jestem stary Pisior ,jestem za PIS i wcale się tego nie wstydzę. W czasie poprzednich rządów PO wszystko zabierali, nasze uprawnienia, nagrody po 40,50 złotych na święta a podwyżka jedna w ciągu 8 lat ich rządzenia, zależna czy będzie powódź czy nie i od połowy roku. Zakaz był stosowania ś.p.b. i niańczenie ich pupilków(wyborców),ot taki tam elektorat .
Więcej wymieniać jak to PO rządziło? A jest co wymieniać !!!