13-07-2024, 19:59
(12-07-2024, 9:11 )Fryderyk napisał(a):(11-07-2024, 14:32 )szfager napisał(a):(08-07-2024, 6:39 )Jacek Jacek napisał(a):No halo halo, przypominam, że jedną podwyżką załatwiono 2 sprawy wysługę i podwyżkę i tu było trochę inaczej niż w innych służbach nawet bardzo inaczej(06-07-2024, 9:49 )Administrator napisał(a):(05-07-2024, 13:26 )Jacek Jacek napisał(a): Owszem o terminie wypłaty. A co przeszkadzało lub stało na przeszkodzie aby by były w tym samym terminie biorąc nawet pod uwagę że nas w MS jest nas mniej. Druga ok nagrody to nagroda ale to co my nie mamy rodzin robimy inaczej??? Nie sądzę też świątek piątek niedziela dniówka nocka konwój etc te era...... . Panie administratorze uderzył się pan w pierś to chociaż teraz do końca pan będzie fer.
Na przeszkodzie stanęła droga legislacyjna naszych źle przygotowanych rozporządzeń. Ja piszę o tym, że wskaźnik wielokrotności kwoty bazowej od wielu lat mamy taki sam jak w policji, czy straży granicznej. Wcześniej wyglądało to zupełnie inaczej, ponieważ mieliśmy zawsze niższy. Jeżeli chodzi o podwyżki, to jesteśmy traktowani na równi z innym służbami, a udeżyłem się w pierś, ponieważ nie było opublikowane pismo na stronie NSZZFiPW, lecz to nie zmienia faktu, że zawsze będziemy dążyć do równego traktowania naszej formacji.
No właśnie droga legislacyjna . Ja tylko zadaję pytanie aby to właśnie się nie powtórzyło. Panie administratorze skoro jak pan mówi cyt" traktowani na równi..." Zachowam ten post i przypomnę pan tylko wtedy uderzenie w pierś nie pomoże trzeba będzie hara kiri po japońsku. A czy już związki robią coś z wypłatą nadgodzin z zamrażarki tak wielce obiecane przez niestety naszą minister...
To jest prawda... adwokat poległ... a co związki dalej z tym robią oprócz odpowiedzi, że sprawa jest w Trybunale i pewnie ze sto lat minie zanim ktoś to zauważy... czy związki nie mogą z nową władzą rozmawiać, pisać negocjować odnośnie tego oszustwa i łajdactwa z 2022 roku? Aby to wyprostować i było uczciwie?
W Trybunale to już art. 15 a był, wytoczony zarzut był absurdalny, więc to, że coś jest w Trybunale, to nie wszystko. Szybciej byłoby sprawę skierować do sądu powszechnego i pewnie już było po sprawie ale chyba ktoś nie chce żeby było.