05-09-2024, 18:24
(05-09-2024, 9:12 )Jablonska napisał(a): Wszystko fajnie. Awanse upier.olone. Nie ma przejść miedzy korpusami. Nie ma kasy. Masz szkołę? Nie będziesz młodszym chorążym. Tylko bez szkoły dajemy mł. chor. Rada na dziś, w tej "słuiżbie" nie warto inwestować w siebie. Ktoś, kto choć troszkę myśli o samorozwoju nie jest w tej "służbie" pożądany. Przykro. Zrobiłam szkołę. Nie dostaniesz awansu. "nie stać nas" Zrobiłam szkołę. Nie dostaniesz mł. chor. bo ją masz- dostaną ci którzy jej nie mają. Monty Pyton to mało...
Wiem że to może denerwować tych co robili studia, ale ja myślę że to dobry ruch, zauważ że mł chor będzie mógł dostać funkcjonariusz który ma ok. 16-18 lat służby zależy kiedy był na podoficerce, mł chor może dostać po 3 latach od dostania st.sierż szt. Większość z tych osób to oddziałowi. Pozwoli to zatrzymać choćby o jeden rok doświadczoną kadrę. To "nagroda" za te lata na oddziałach ,czy to tak wiele?? To nie jest tak że będą dawać mł chor dla młodych, trzeba swoje odsłużyć, tak więc uważam że to dobry pomysł.