21-09-2024, 12:57
(17-09-2024, 19:54 )Pracownik cywilny napisał(a):No jeszcze czekam. Temat się toczy... Nie odpuszczam i poczynię odpowiednie kroki. Jestem jednostką jako cywil w naszym zakładzie. Daję z siebie 100 %, chodzę do pracy w weekendy , robię to co funkcjonariusz a traktują mnie jak gorszy sort. Powoli miara się przelewa...(16-09-2024, 11:00 )Cywil87 napisał(a):(15-09-2024, 0:40 )Oficer napisał(a):A jednak mogą nie wypłacić nic. Jeszcze powiedzą żeby do dyrektora iść po decyzję...Słabe to.(13-09-2024, 20:28 )Pracownik cywilny napisał(a):(12-09-2024, 14:53 )Cywil87 napisał(a):Wniosek o dofinansowanie złożony w lipcu. Odpowiedz ustna ..."nie należy się"... Na piśmie nic nie mam .
Czy kadry posiadają wystarczająca wiedzę odnośnie funduszy socjalnych może pomyliły zakładowy fundusz socjalny z funduszem socjalnym emerytów i rencistów sw? Odpis na zfss od jednego cywila na pełny etat wynosi 2417,14 zł.
Nie ma na dofinansowanie wypoczynku na bony towarowe cz talony na inne świadczenia jak bilety do kina czy ewentualne wycieczki krajoznawcze...... zazwyczaj z funduszu wypłaty są dla wszystkich ale w zależności od dochodu mogą być różne wypłaty przy dużym dochodzie najniższa z możliwych ale na pewno nie ...Nie należy się....
Koledzy czy coś wiadomo podobno przywrócili dodatek dyrektora na odejście funkcjonariusza na emeryturę ? Słyszeliście coś ? To pewne ?
Ale jest też lub powinna być "komisją socjalna" coś takiego jest I ta komisją decyduje o wypłatach. Dyrektor sprawuje nadzór . Kadry mogły udzielić informacji nie " nie należy sie" ale ze nie spełnia się wymogów formalnych i tu wymienić co konkretnie, ciekawe co państwowa inspekcja pracy powiedziałaby na taką odpowiedz ........słabe to