11-10-2024, 7:14
(10-10-2024, 18:38 )Maxxxx napisał(a):(10-10-2024, 6:52 )Marmurowy napisał(a):Powiedz mi gdzie takk zasuwa administracja za ochronę bo mam paru znajomych w różnych zakładach i nie słyszałem o takim zjawisku. Wręcz odwrotnie ochrona zasuwać za administrację bo jak brak ludzi w kwaterunku to pilnuje ochrona, doprowadza na czynności ochrona gdzie kiedyś szanowny funkcjonariusz z ewidencji ruszył cztery litery, można by tak wymieniać ale każdy kto trochę ma pojęcia o ochronie to wie że bez niej ten wózek nie pojedzie.(09-10-2024, 19:48 )kapi5 napisał(a): Dzień Dobry.
Panie Administratorze, pytanie do Pana. Związki policyjne ogłosiły swoje postulaty dla rządzących, mianowicie:
1. Budżet powiązany z PKB
2. 15% Podwyżki
3. Naliczanie emerytury z ostatniej pensji
4. Pracownicy Policji w Ustawie o Policji
5. Podwyżka dla Pracowników Policji
6. Świadczenia socjalne, jak w Wojsku Polskim.
Czy Pan jako przedstawiciel związków może się odnieść do tego czy kolejny rok będziemy jechać na ich plecach czy jednak Nasze Związki o coś zawalczą?
U nas nic nie będzie. W policji są realne problemy, nie wystawiając patrolu, słabsze wyniki itd. u nas wszystko gra i buczy, tak meldują dyrektorzy. Nadgodzin nie ma (każdy dział zasuwa za ochronę, defacto za darmo, bo nikt nie ma w zakresie "zastępowanie funkcjonariuszy DO"), stanowiska z DO zdejmują, więc wszystkie zawsze są obsadzone (nieważne, że w 2020 było 4 rezerwistów i 4 doprowadzających, a teraz jest tylko 2 rezerwistów - wszystko obsadzone). Słupki się zgadzają. Dali dodatek 650 brutto na 3 miesiące i niewolnik z angina przychodzi do pracy bo mu przeciez zabiorą. Nie ma problemów to nie ma poważnego traktowania.
Czy widzisz Kolego co piszesz? Na czynności doprowadza ochrona? I to cię dziwi?? Kolego szanowny, od doprowadzania jest DOPROWADZAJACY i nikt inny...