11-10-2024, 19:51
(10-10-2024, 22:22 )Cywil87 napisał(a):Dokładnie nie każdy niestety ma wujka dzięki któremu wskoczy w mundur. Każdy powinien być mundurowy !!!!!(09-10-2024, 10:21 )Widzisz i nie grzmisz napisał(a):Tylko na mundur trzeba mieć "wujka" wyżej .Ewentualnie wiadro wazeliny i brak własnego zdania. I to jest fakt. Mówię to, bo pracuje trochę jako wychowawca w cywilu , po studiach i z rekrutacji nie jako "plecak". I dla mnie munduru na moim stanowisku brak. I jakich obowiązków mam mniej niż kolega z biurka obok??? Różni nas wynagrodzenie o parę tysi i brak możliwości awansu...A praca (również w weekendy czy święta)ta sama. A sory...Jak robię za kogoś to mi nie płacą, nie mam masy dni wolnych , nadgodzin płaconych , wczasowego, dodatków czasowych , itp... Jest tych różnic jednak trochę tylko tych bardzo mnie dyskryminujących. Jedyny cywilny wychowawca w zakładzie bez wujka i układów.Takze do munduru nie każdy może mimo predyspozycji i chęci...(08-10-2024, 13:34 )Krycha1 napisał(a): Czy coś wiadomo na temat podwyżek pracowników cywilnych czy dalej będziemy robić to co funkcjonariusz na administracji za psie pieniądze.Wjeżdża wujek dobra rada skoro tak ci źle na stanowisku cywilnym proponuje założyć mundur to będziesz miał wszystkie przywileje mundurowe i nie będziesz musiał już więcej jęczeć.