09-12-2024, 18:07
"Jacek Jacek" Koleżko, w mojej jednostce Dyrektor podjął już bardzo dawno temu taką decyzję, że sekretarka nie może być mundurowa i są przyjmowane dziewczyny z zewnątrz ale po 2latach takiego stażu dostają możliwość przejścia na mundur! To po pierwsze!!! Po drugie, w moim zakładzie jest szpital i pełni tam służbę oddziałowy + dwie pielęgniarki i lekarz na dyżurze pielęgniarki w mojej jednostce to funkcjonariuszki i to z doświadczeniem między 15 a 21 lat służby i powiem ci jedno, gdyby nie One to co poniektórzy f-sze pożegnaliby się że służbą szybciej niż osiągnęliby wiek emerytalny, a kontakt z osadzonymi mają podobny do oddziałowego gdyż drzwi do dyżurki się nie zamykają więc nie najeżdżajcie tak bardzo na służbę zdrowia!!! Dyrektor jest za tym by były w służbie ale góra nie chce są teraz przymuszane do przejścia na cywila !!! Co do etatów cywilnych, są działy które powinno się ucywilnić po części !!! Takie jest moje zdanie !!! W każdej jednostce w której byłem jest inna specyfika i inaczej jest postrzegany funkcjonariusz i cywil !!!