31-12-2024, 8:49
(30-12-2024, 11:59 )Jacek Jacek napisał(a):(28-12-2024, 21:02 )anton napisał(a):(23-12-2024, 21:15 )Maradona napisał(a): Panie administratorze proszę o nie blokowanie mojego postu odnośnie braku przerw obiadowych w Zk Czarne dla oddziałowych pełniących służbę w oddziałach mieszkalnych i nagannym zachowaniu ppłk. Harissa ,największej bakusiowej paróweczki i przepięknej piranii odnośnie zabierania z pomieszczeń socjalnych łyżek, talerzy kubków garnków itp. pozdro Boski Diego
U mnie też nie ma przerw obiadowych, na dodatek zawieszone stanowiska bo nadgodziny, zamiast dyżurów wypisują na karteczce kto maja jechać w konwój i masz być dostępny na swoim wolnym (bo jest za mało fuszy żeby zrobić dyżury na każdy dzień, omijają w ten sposób ustawowy zapis o dyżurach), a monitoring to ich tajna broń na każdego
W czym problem? Kończysz zmianę nockę wychodzisz z zakładu wyłączasz telefon i po problemie nie masz dyżuru to nie musisz. W razie jak się będą czepiać piszesz notatkę że nie posiadasz telefonu służbowego to raz dwa tam gdzie mieszkasz jest ciężko z zasięgiem. I tak tak każda notatka służbowa. A jak spróbują cię ukarać jest taka instytucja jak sąd warunek konieczny to trzeba mieć jaja i postawić się.Wiem to z własnego przykładu. Raz spróbowali i tak szybko jak to zrobili to tego żałowali . Czas wolny jest twoim czasem. Po za tym trzeba mieć zawsze asa w rękawie na kierownika a o to nie problem nikt nie jest święty.
Pracuję już długo w tym przybytku , i całkiem różnie - na zamku i półotworku i w innych kryminałach i szczerze mówiąc przez te kilkadziesiąt lat nigdy nie miałem przerwy na obiad. Pracuje jako oddziałowy i powiem wam jedno: wam się młodzieży w dupach poprzewracało. Nie szanujecie pracy za którą dostajecie pieniądze , wiecznie jakieś problemy , jakieś żądania i zawsze macie coś do powiedzenia. Nie szanujecie munduru , nie szanujecie stopnia , nie szanujecie starszych i wszystko wam się należy .Z okazji nowego roku ( może będzie lepszy) Życzę wam abyście dożyli w zdrowiu do solidnej emerytury wraz z rodziną, abyście się nauczyli poszanowania pracy, podwyżki , awansu i długiej kariery w służbie która wcale nie jest taka zła. Pozdrawiam.