27-01-2025, 14:08
(27-01-2025, 11:42 )Administrator napisał(a):(27-01-2025, 11:10 )Widzisz i nie grzmisz napisał(a):(26-01-2025, 21:46 )Administrator napisał(a):Z całym Szacunkiem ale "już" to kiepskie określenie zwłaszcza że podwyżki podobno mamy z dniem 1 stycznia.(26-01-2025, 16:26 )Jacek Jacek napisał(a): Szanowny panie administratorze ponawiam pytanie.Panie administratorze
Co dzieje się z naszymi podwyżkami czy w końcu wiadomo kiedy i co najważniejsze ile? Czy znów do Maja i znów będą polecenia dyrektorów zwłaszcza okręgowych żeby nie iść na L4 tak jak to było w 2024 . Czy to nigdy nie można normalnie?
Czekamy na wyznaczenie terminu przez Pana Dyrektora Generalnego SW w tej sprawie. Zarząd Główny NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa swoje stanowisko w sprawie realizacji waloryzacji przedstawił już w dniu 17 stycznia 2025 r.
Reasumując ten temat powinien być omówiony i zamknięty "Już" w Grudniu i wypłacony w styczniu. Niech mnie ktoś poprawi ale nie słyszałem nigdy aby w cywilnym zakładzie pracy wypłacano podwyżki ze spłatą. Dla przykładu jak jest podniesienie najniższej krajowej następuje od marca to prywaciarz nie wypłaca ze spłatą od lipca czy sierpnia tylko wypłacać musi od razu. A budżetówka zawsze na wszystko ma czas.
Z całym Szacunkiem, ale podwyżki nie mogą być wypłacone przed podpisaniem przez Prezydenta RP ustawy budżetowej, który podpisał ja w dniu 17 stycznia, kiedy Zarząd Główny NSZZFiPW przedstawił swoją propozycję co do kształtu realizacji podwyżki, więc nigdy nie będzie tak, że podwyżki będą wypłacone z dniem 1 stycznia, ponieważ Prezydent RP podpisuję ustawę w ciągu 21 dni od dnia przedstawienia i zarządza jej ogłoszenie w Dzienniku Ustaw RP.
Szanowny administratorze żeby mówić o "Szacunku" to trzeba być normalnym więc proszę nie pisz w ten sposób bo obrażasz ludzi którzy pompują jeszcze ten tonący ponton jakim jest SW.