04-02-2025, 21:44
(04-02-2025, 8:44 )pablopablo11@interia.pl napisał(a):(03-02-2025, 22:50 )oficerZK napisał(a):(03-02-2025, 9:48 )Klawisz@ napisał(a):Ja to bym rozmundurowal cała administracje, zostawił w ochronie jedynie fszy. Zarz odezwa się obrońcy ale tak już dawno powinno się stać i wówczas kasa była by na wszystko w SW. Policja już dawno ten etap ma za sobą a tu nadal jest tak, że urzędnik ma uprawnienia takie jak funkcjonariusz. Zaraz załącza się, że ile to nie robili z administracji na widzeniach czy siedział jeden z drugim na monitorze. Moim zdaniem to i tak dalej mało aby mieć mundur i koniec. Mam nadzieję, że dotrwam do czasów i zobaczę jak się to stanie.(01-02-2025, 18:26 )chorążyTorpeda napisał(a):(31-01-2025, 18:22 )Szczęśliwy napisał(a): Zawsze możesz się zwolnić wcześniej i pójść do pracy w cywilu, więc problem już masz rozwiązany.
Klawisz, właśnie chodzi o to, że mając już dość dużo zajechanych latek i emeryturka wcale nie tak daleko, to ludzie ( w tym ja ) zastanawiają się czy jest sens siedzieć w SW. Dlatego żeby zatrzymać ludzi w SW wiek powinien zostać zmniejszony. Myślę, że te 20 lat jest sprawiedliwe. I, że po 20 latach można być jeszcze atrakcyjnym na rynku pracy i sobie dorobić żeby żyć godniePozdrawiam
Dokładnie, zgadzam się w 100 % co napisałeś. Pozdrawiam
Jednak osłów w służbie nigdy nie za dużo i wiedzących wszystko jak jednym cięciem załatwić wszystkie bolączki. Ciekawe, że dotąd nikt tego pomysłu nie wdrożył do realizacji i przez decydentów nigdy to nie było rozważane .. ale mózg więzienny się pojawił i wie co trzeba zrobić. To teraz mózgu więzienny napisz od razu co proponujesz zrobić z tymi co 10 lat pracowali w kontakcie a są w administracji teraz. Proszę rozwiń się
Wiadomo że praw nabytuch nie rusza się ale przyjmowanie ciągle na stanowiska fszy poza ochronne prowadzi właśnie do niepotrzebnych wydatków,, panie mózgu", natomiast wydłużenie do 25 lat stażu ochronie w bezpośrednim kontakcie jest mega słabe i ci fsze nie będą zdrowi czy to na umyśle czy fizycznie w takich warunkach... Natomiast kadrowiec, finansowiec, ewidencjonista, prawnik może sobie papierki przerzucać nawet do 67 lat, ruszyć ciepłe posadki jest bolące ale konieczne w dzisiejszych czasach i miejmy nadzieje wreszcie, że ktoś się za to wezmie raz i porządnie a nie planować i gadać z roku na rok. Nie mówię aby administracja zarabiała mało, robi swoje i to często bardzo dobrze ale uprawnień fszy nie powinna mieć bo to są tj w urzędzie jakimkolwiek stanowiska.