05-02-2025, 14:30
(05-02-2025, 12:17 )kapi5 napisał(a): Wszystko ładnie, pięknie ale Panie Administratorze, po wczorajszym wystąpieniu Pana Premiera odnośnie mieszkaniówki służbom podległym MSWiA, kiedy będzie pismo związków odnośnie wprowadzenia tego rozwiązania również u Nas? Reakcja powinna być natychmiastowa. Nie jesteśmy dziećmi gorszego Boga- jak mawiał klasyk.
Ja wiem że jest odtrąbiony sukces 7%- jestem pod wrażeniem ale teraz pora na kolejną akcję pod tytułem mieszkaniówka jak w Wojsku....
Panie Administratorze czy związki prowadza jakiekolwiek rozmowy? Czy są przygotowywane jakieś pisma w tej sprawie?
Pozdrawiam
Będą podjęte działania o przeznaczenia proporcjonalnie takich środków finansowych dla Służby Więziennej, które będą przeznaczone dla służb podległych MSWiA w celu realizacji świadczenia mieszkaniowego i są przygotowywane już pisma. Co do przyjęcia identycznych rozwiązań, to trwają na ten temat jeszcze dyskusje i analizy projektów aktów prawnych z uwagi na to, że w Policji mają w chwili obecnej trochę inne rozwiązania i mniej korzystne niż w Służbie Więziennej jeżeli chodzi o dofinansowanie na uzyskanie lokalu mieszkalnego.