13-02-2025, 5:54
(12-02-2025, 19:10 )Administrator napisał(a):(12-02-2025, 10:00 )Rafal napisał(a):(12-02-2025, 8:45 )Administrator napisał(a):Żenada to wy dopiero teraz się domagacie pieniędzy na mieszkaniówkę Żenada . Pytanie którego dnia wszyscy pójdą na l4 . Konkretną data(12-02-2025, 6:16 )Człowiek z lasu napisał(a): Panie adminie coraz wiecej jest artykułów na temat dodatku mieszkaniowego planowanego do wprowadzenia od lipca br w służbach poległych MSWiA który ma wynosić od 900 zł wzwyż bez względu na to posiadanie juz własnościowego mieszkania, domu itd. Wykluczeniem ma być jedynie sytuacja gdy ktoś korzysta z mieszkania służbowego.
Na jakich warunkach mam nadzieję, ze niw gorszych od w/w bedzie to wprowadzane do SW? Jest juz jakis projekt, zespół jest powołany a jeśli tak na jakim etapie sa jego prace w tym zakresie?
Jedną z najważniejszych kwestii w tej sprawie jest to, aby rząd przyznał Służbie Więziennej proporcjonalną kwotę na realizacje tego świadczenia, co ma przyznać służbom podległym w MSWiA i o to trzeba walczyć i się domagać. Mam nadzieję, że jak zajdzie taka potrzeba, gdy będą chcieli nas pominąć, to wszyscy razem wspólnie, a nie tylko garstka ludzi da temu wyraz i pokaże jedność podejmując odpowiednie działania.
"Żenada to wy dopiero teraz się domagacie pieniędzy na mieszkaniówkę Żenada " - Nie, nie dopiero teraz!
Wiadome, że moze byc różnie w twj kwestii ale nie wyobrażam sobie, ze zostaniemy potraktowani gorzej, inaczej niz inne formacje, ze otrzymamy dodatek mieszkaniowy ale np dużo później od innych formacji. Pomimo, ze związki reagują itd odnoszę wrażenie, ze jednak przez te kilkanaście lat mojej służby wiecznie jesteśmy na końcu...