21-02-2025, 9:43
(20-02-2025, 9:34 )Black napisał(a):(20-02-2025, 7:26 )oficerZK napisał(a):(19-02-2025, 7:00 )StrażakSam napisał(a): niech ktoś mi powie czym różni się pani kadrowa w szkole od pani kadrowej w kryminale? po co komu mundur na tym stanowisku? do przewracania papierków czy klikania w komputerze nie potrzeba przeszkolenia z broni, śpb czy wcześniejszej emerytury. Dać uczciwe pieniądze, jakąś 13 i nagrodę i czas rozmundurować kilkadziesiąt stanowisk
Różni się tym, że gdy kogoś u mnie w jednostce nie ma w ochronie bo jest na planowym L4 wtedy sięga się do kadr, ewidencji czy po wychowawcę. I te kawożlopy idą na widzenia czy na stanowisko na pasie z bronią. Powiem więcej ludzie z doświadczeniem z ochrony, a teraz z doświadczeniem w piciu kawy są bramkowymi.
Wyobraź sobie jakby przez takie planowe L4 gdyż trzeba przedłużyć sobie urlop taka osoba nie wyśle jakiejś transzy pieniędzy na konto funkcjonariuszy? Myślę, że zostałby ukrzyżowana przez tych za których robi czynności ochronne. Widzisz różnicę czy nie?
Buahaha ale przykłady bo po pasie si ę przejdzie czy widzenia w kilka gidizny zrobi i dca taka osobę puści bo co innego z niej w jednostce hahahha
nie wiem gdzie taka magiczna jednostka jest ze widzenia w kilka godzin zrobione i dowodca puszcza do domu..normalnie darmowe nadgodziny pozazdroscic.
Prosty przykład jw ktos z administracji przyjdzie na pas / widzenia/ konwój a daj mi kogos z ochrony kto wejdzie do kadr/ finansów / ewidencji i zrobi ich robotę.
Daj mi kogoś z administracji i niech stosuje spb nadzoruje i właściwie zrobi dokumenty... Gadanie, nikt nie mówi że wasza robota jest niepotrzebna i lekka ale nie jest na pewno niezbędna w mundurze i tyle w temacie.
[/quote]