23-02-2025, 23:54
Naucz sie czytać. Gdzie jest napisane zapracowany?
(23-02-2025, 19:04 )Black napisał(a): Rozni się pewnie tym że jak jest jakiś alarm czy trzeba coś zrobić w ochronie to jest wzywany funkcjonariusz a nie cywil.
I serio nie posikaj się z tą ochroną jaki to ty zapracowany nie jesteś jak sobie roboty nie potrafisz ułożyć to może i jesteś. Znając życie kurnik na 600 osadzonych i najwięcej szczekają standardowo..
(21-02-2025, 19:35 )Kapral_Opole napisał(a): Głupoty piszesz. Nikt nie ujmuje waszej pracy w żaden sposób. Jesteście specjalistami w danej dziedzinie i powinniście być docenieni finansowo. Za co wczesniejsza emerytura? Dlaczego ludzie którzy pracują w cywilu mają zasuwać 67 lat? Czym się różni kadrowiec cywil od funkcjonariusza? Ta sytuacja z działem finansów. Nikt nie mówi że pijecie kawe i nic nie robicie. Nie wkładaj mi słów których nie napisałem.
Jeśli nie rozumiesz że praca w ochronie i na oddziałach jest obciążająca w inny sposób no to przykro mi. Najwidoczniej nie wiesz o czym piszesz.
(20-02-2025, 9:31 )Black napisał(a): najśmieszniejsze jest porównywanie swojego zk/as do innych i skoro w moim są patologie to w innych tez na pewno tak jest.. a to ze kolesiostwo było ? no było, jest i będzie i nic z tym nie zrobimy. U mnie ludzie z ochrony przechodzili np do zatrudnienia i szybko wracali ? i co należy stwierdzić że w zatrudnieniu za ciężko było dla nich i są za głupi ? czy może doszedł do wniosku ze to nie dla niego i tyle koniec tematu. A co do wciskania znajomych do administracji ? pewnie 90% to kobiety to co się dziwisz ? później są efekty takie ze przy osadzonym nie ma kto kontroli zrobić bo na spacerze kobieta i doprowadzającym tez jest kobieta ? dajmy sobie spokoj z dzieleniem standardowym na 1 linie 2,3.. i 10 bo to już nawet śmieszne nie jest. (nawiasem mówiąc na wolne etaty u mnie w jednostce finanse/prawny/kadry/ewidencja nikt z ochrony się nie zgłosił i o czym to świadczy?) Sami malkontenci jak im zle.. ochrona robi za wszystkich a administracja kawę tylko pije i ciasteczka podjada.. komu służy takie dzielenie ? pozdrawiam
(19-02-2025, 23:25 )Kapral_Opole napisał(a): Ale o co właściwie się Tobie rozchodzi? Jak dla mnie kolega dobrze napisał. Kadry to pierwsze co powinni rozmundurować. Jak dla mnie mogą i 10 tys złotych zarabiać ale jako cywil. Co oni mają wspólnego ze służbą? Później są takie kwiatki jak u nas że major kadrowa po 30 latach idzie się leczyć na głowę ze względu na kontakt ze skazanym. Jak można nie rozumieć tego że inaczej jest 12h ze skazanym niż za biurkiem? W czym przeszkadza żeby ta kadrowa zarabiała bardzo dobrze ale uczciwie pracowała do emerytury jak reszta społeczeństwa? Jak jest rekrutacja do kadr to myślisz że patrzą w stronę ochrony? Wiesz ile moich znajomych podpytywało przez te lata jak z cywila dostać się do finansów czy do kadr do zk? Myślisz że tylko mnie pytają? Wiesz ilu funkcjuszy próbuję tam kogoś wcisnąć z rodziny? Dlaczego? Jakoś mało kto pyta o ochronę.
(19-02-2025, 8:42 )Black napisał(a): przyjmij sie do kadr skoro jestes taki mądry i klikaj w komputerze + przewracaj papierki. Normalnie same omnibusy dookoła, wszystko wiedzą najlepiej i są najlepiej wykształceni