01-03-2025, 7:18
(27-02-2025, 11:24 )BartekS napisał(a):z czystej sprawiedliwości żeby bandyci, pedoofile i inne odpady społeczne nie miały dobrze(26-02-2025, 19:40 )Balon992 napisał(a): [quote="Black" pid='20948' dateline='1740462297']
u mnie w zk na administracje przyjmowani są sami podoficerowie, chorązego mozna dostac ale to jak trafienie 5 w totkao oficerce mozna dostac będąc kierownikiem działu
Dajmy juz sobie spokoj z tym dzieleniem na 'lepszych' i 'gorszych' bo do niczego to juz nie prowadzi
tak? u mnie bibliotekarz jest majorem ( 3 stopnie wyżej jest generał) a listy roznosi kapitan i porucznik! ( to chyba najbogatsi listonosze w Polsce). No i nich ktoś wytłumaczy po co księgowemu mundur i stopien majora jak on nigdy nie był na terenie pudła....
i nich ktoś nie pisze, że wszędzie ewidencja itp chodzi na spacery bo przez 17 lat nigdy nie widziałem żeby jakiś dział wspierał ochronę... raz może wychowka widziałem w konwoju. Nie każdy kryminał jest w Wawie gdzie fakt są braki na maxa i może tam jakis porucznik raz na jakiś czas pójdzie zrobić spacery czy usiądzie na widzeniach... bez przesady to nie praca na oddziale z bandytami.
Chce tylko poinformować że nasz kochany nowy rząd chce znieść opłate za prąd bandytom... mam nadzieję, że to nie przejdzie w sejmie albo my coś z tym zrobimy bo te 15 zł to małe zadośćuczynienie za oglądanie tv. Niech zrobią jak w szpitalach skrzynkę i opłate za oglądanie to wtedy poczują ile to kosztuje
Bibliotekarz to dział penitencjarny czyli wychowawca, ale skąd ci to wiedzieć. A skoro u ciebie ochrona tak dobrze stoi, że nie potrzebuje pomocy innych działów to tylko się cieszyć. Bo u mnie obstawia każde widzeń 1 lub 2 osobowo, w razie potrzeby szpital i konwoje. O tak trywialnych rzeczach jak udział w kontrolach oddziałów już nie wspomnę.
Co do opłaty za prąd to uwierz mi, że więcej z niej problemów niż pożytku. I nie jest to rekompensata za oglądanie TV, tylko za zużycie energii elektrycznej. I uświadom mnie, na jakiej zasadzie ktoś ma nam płacić za oglądanie TV, skoro w szpitalu płaci się za używanie odbiornika jakiejś firmy, a w AŚ czy ZK, oprócz przejściówek sprzęt jest prywatny? I od razu dopowiem, że SW nie jest organem uprawnionym do sprawdzania, czy osadzony lub jego rodzina płaci abonament RTV czy też nie.
Starasz się dużo szumu zrobić, a wiedza jak na 17 lat na oddziale minimalna...