03-03-2025, 7:15
(02-03-2025, 13:04 )oficerZK napisał(a):(01-03-2025, 7:20 )Balon992 napisał(a):(27-02-2025, 14:46 )pablopablo11@interia.pl napisał(a): [quote="Balon992" pid='20957' dateline='1740595224']Taka kwestia....czy doprowadzający i funkcjonariusze ochrony nie powinni być szeregowymi albo starszymi szeregowymi albo maks kapralami.... Po co dawać im wyższe stopnie, przecież głównie tylko chodzą i albo doprowadzają albo wypuszczają/wpuszczają osadzonych, do tego nie są potrzebne żadne szczególne umiejętności, właściwie to wytresowana małpa mogła by to robić. Co innego umiejętność pisania opinii, liczenia kary czy odpowiedzi na różne pisma, małpy do tego wytresować się nie da....
[quote="Black" pid='20948' dateline='1740462297']
u mnie w zk na administracje przyjmowani są sami podoficerowie, chorązego mozna dostac ale to jak trafienie 5 w totkao oficerce mozna dostac będąc kierownikiem działu
Dajmy juz sobie spokoj z tym dzieleniem na 'lepszych' i 'gorszych' bo do niczego to juz nie prowadzi
tak? u mnie bibliotekarz jest majorem ( 3 stopnie wyżej jest generał) a listy roznosi kapitan i porucznik! ( to chyba najbogatsi listonosze w Polsce). No i nich ktoś wytłumaczy po co księgowemu mundur i stopien majora jak on nigdy nie był na terenie pudła....
i nich ktoś nie pisze, że wszędzie ewidencja itp chodzi na spacery bo przez 17 lat nigdy nie widziałem żeby jakiś dział wspierał ochronę... raz może wychowka widziałem w konwoju. Nie każdy kryminał jest w Wawie gdzie fakt są braki na maxa i może tam jakis porucznik raz na jakiś czas pójdzie zrobić spacery czy usiądzie na widzeniach... bez przesady to nie praca na oddziale z bandytami.
Chce tylko poinformować że nasz kochany nowy rząd chce znieść opłate za prąd bandytom... mam nadzieję, że to nie przejdzie w sejmie albo my coś z tym zrobimy bo te 15 zł to małe zadośćuczynienie za oglądanie tv. Niech zrobią jak w szpitalach skrzynkę i opłate za oglądanie to wtedy poczują ile to kosztuje
Wytresowana małpa to tobie tą robotę załatwiła człowieku lub co gorsza zrobiła.....
doprowadzający to drabinka na dalsze stanowiska zazwyczaj każdy zaczyna od koguta, doprowadzania, spacerów by potem być oddziałowym na małym oddziale, dużym a potem może i dowódcą czy inspektorem
Doprowqdzajacego nie kolega porównuję do małpy a takiego matematyka z ewidencji o którym wwpomijnasz w swoim poście do kogo porównasz Einsteina? Zamknięty za drzwiami, wystraszony w administracyjnym budynku przez okno widzący osadzonych z P2 czy R2 bo już R1 czy P1 to większy strach więc dobrze, że są kraty w oknach co? Chciałbym ciebie zobaczec jaki kozaczek byś był w oddziale mieszkalnym z prawdziwe zdarzenia a nie kurniczka rodzinnego bo mama lub tatuś załatwił pracę bi sam byś sobie nie poradził w życiu i to się nazywa fachowiec z krwi i kości? Żenada.