28-03-2025, 8:28
(27-03-2025, 18:01 )Człowiek z lasu napisał(a):(26-03-2025, 23:05 )Riddick napisał(a):(19-03-2025, 17:56 )Kapral_Opole napisał(a): Jak policjant 15 lat temu brał to wtedy było 6tys zł to co to jest oddać 50% z tego zanim odejdzie na emeryture?
3 miesiące i jest do przodu. U nas do jest od 30 tys netto do 90 tys netto, dochodzi teraz podatek. Jednak komentarz by się przydał. Od początku mówiłem ze to jest najważniejsza kwestia. Inaczej jest oddać 50% , inaczej 100%. Tym bardziej że u nas to były dużo wyższe kwoty.
[quote="Administrator" pid='21084' dateline='1742386462']
(18-03-2025, 22:54 )Riddick napisał(a): Jedno zasadnicze pytanie. Czy sami nie krzyczeliście, że ma być nie gorzej niż w policji? Więc jak to jest? Oni zwracają 50% a u nas negocjatorzy są tak słabi, że załatwili nam 100%? Śmiech na sali szczycić się takim "sukcesem". Ten wasz sukces to naplucie w twarz "starym" funkcjonariuszom i tyle. I darujcie sobie teksty, że można nie oddawać dofinansowania i nie brać tej mieszkaniówki bo jest to zwyczajnie żałosne
W policji, w przypadku przejścia na zaopatrzenie emerytalne funkcjonariusz ma zwracać 100% dofinansowania na zakup lokalu mieszkalnego, które otrzymał w Służbie Więziennej w przypadku przejścia na zaopatrzenie emerytalne pozostała część zwrotu dofinansowania ma być umarzana, więc... zostawię Pana wpis bez dalszego komentarza.
Pytanie do Administratora.
Czytałem właśnie ten projekt i nigdzie nie widzę takiego punktu, że policjant w przypadku pójścia na emeryturę oddaje 100% dofinansowania. Jeśli go przegapiłem proszę o wskazanie powyższego
No i kluczowa sprawa adminie ile oddaje policjant a ile my? Wiec uwazam ze słabo to wyszło
[/quote]
Bardzo słabo, prosimy o odpowiedź. Większość osób biorących dofinansowanie czuje się pokrzywdzonych w wielu aspektach tej sytuacji. Dlaczego osoby biorące pomoc w "ratach" są zwolnieni z oddania środków.