10-04-2025, 22:57
(09-04-2025, 19:45 )kinderka napisał(a):(08-04-2025, 21:26 )jtd napisał(a):Jak już wszystko szczególowo wiecie to do roboty. A jak podwyżki do wyborów nie będzie no to już nie będzie. Kiedyś też tak było chyba w 2007 i jakoś się żyło. 8 lat nic. A takie plany mieli niektórzy że piąty raz państwo za brak mieszkania im da
Skoro pracowałeś już w 2007 r. to znaczy, że albo jesteś emerytem, albo już czas nim zostać skoro nie jesteś w stanie współpracować z innymi i cieszyć się, że będą mieli większą pensje. Skoro miałeś mieszkanie zakupione przed służbą to chyba super, że było Cię stać, bo ilu znasz takich ludzi, tylko jeżeli tak dobrze zarabiałeś to po co przyszedłeś do służby, gdzie nigdy szału nie było z zarobkami, więc wszyscy korzystali z dodatkowych profitów, jak dodatek do kupna mieszkania lub za brak mieszkania. Może poprostu odszedłeś na emeryture i żałujesz? Nie było Ci przykro jak dodawali dodatek +25 lat służby, bo kto go dostaje, chyba rzadko zwykły funkcjonariusz tyle wytrzymuje, czy nie? Cywile podobno mogą zostać przełożonymi, to kto zajmie takie stanowiska?
[/quote]zapomniałem dodać do mojej poprzedniej wypowiedzi , że dziekuję za normalną rozmowę...I jeszcze co do tego , że cywile mogą zostać przełożonymi. No i co to zmienia. Cywil też człowiek. Co za różnica czy ktoś ma ubiór zwany mundurem czy nie. Szef rządu i ta cała reszta też są cywilami i rządzą całą Polską , nie tylko kryminałem. Najważniejsze żeby nie było takich , że ubierze mundur o 7 rano i mózg mu się przełącza w jakiś tryb Boga wszechmogącego . To nie te czasy. Pozdrawiam