22-04-2025, 21:38
(22-04-2025, 19:19 )Administrator napisał(a):(22-04-2025, 8:01 )Riddick napisał(a): Panie Administratorze.
Wrócę znowu do pytania, które jest olewane. Kolejny już raz proszę o odpowiedź. Gdzie znajdę informację o tym, że policjant w przypadku odejścia na emeryturę (a nie spłaci wcześniej pobranego dofinansowania w trakcie pobierania obniżonego świadczenia mieszkaniowego) oddaje jego całość.
Sam Pan to jasno wskazał więc proszę o konkrety. Nie napisał tego stwierdzenia nikt z użytkowników tylko Pan osobiście. Ja takiego zapisu nigdzie nie mogę znaleźć więc proszę o odpowiedź.
Ma Pan absolutną rację – faktycznie, napisałem wspomniane stwierdzenie, ponieważ na etapie wcześniejszych założeń projektowych w służbach podległych MSWiA przewidywano właśnie takie rozwiązanie dotyczące obowiązku zwrotu całości dofinansowania w przypadku przejścia na zaopatrzenie emerytalne.
Jednakże na ostatnim etapie prac nad projektem zmiany ustawy w sprawie świadczenia mieszkaniowego rozwiązanie to uległo zmianie i finalnie nie zostało ujęte w takim kształcie.
W naszej formacji również trwają obecnie prace nad modyfikacją tych zapisów, jak również nad ryczałtem za dojazdy, na wzór służb podległych MSWiA.
Dziękuję za informację. Nikt nie oczekuje tutaj cudów, ale jeśli warunki nie gorsze niż w Policji to też powinniśmy oddawać połowę przez 5 lat a nie całość przez 10 lat