11 godzin(y) temu
(Wczoraj, 14:58 )anielica2010 napisał(a):(21-04-2025, 13:40 )nietakamllodafszka napisał(a):(20-04-2025, 7:42 )anielica2010 napisał(a):(19-04-2025, 15:06 )nietakamllodafszka napisał(a): Podwyżka z wyrównaniem podstawy maj, za stopień wyrównanie czerwiec. NAJWCZEŚNIEJ. Tak ciężko jest czytać ze zrozumieniem? Dla swiezaków rada - nie przyzwyczajać się. To może być nasza przedostatnia/ostatnia podwyżka w tej kadencji sejmu.Widzę że koleżanka jest dobrze zorientowana...może są jakieś informacje dotyczące podwyżki dla pracowników cywilnych?
Koleżanka po prostu czyta komunikaty nfzzfipw oraz wpisy administratora na forum.
A podwyżki dla cywili mnie nie interesują. Zwyczajnie mnie to nie dotyczy.
Czytam i to nie tylko ja... Niestety jest brak jakichkolwiek informacji dotyczących pracowników cywilnych...
Może Administrator ma jakieś informacje?
W pełni rozumiem niecierpliwość i potrzebę jasnych informacji. Rzeczywiście, sprawa wdrożenia podwyżek dla pracowników cywilnych jest znacznie bardziej skomplikowana niż w przypadku funkcjonariuszy Służby Więziennej. Wynika to z faktu, że rozporządzenia dotyczące funkcjonariuszy wymagają podpisu jednego ministra i mimo to proces legislacyjny często napotyka przeszkody. W przypadku pracowników cywilnych sytuacja jest jeszcze trudniejsza, ponieważ niezbędne są rozporządzenia podpisane aż przez czterech ministrów.
Nie oznacza to jednak braku działań, przeciwnie, procedury są w toku, choć niestety wymagają jeszcze czasu i cierpliwości. Mogę jednak z całą odpowiedzialnością zapewnić, że pracownicy cywilni otrzymają 5% waloryzację wynagrodzenia zasadniczego, naliczaną od 1 stycznia 2025 r.
Rozumiem, że to niewiele jeśli chodzi o konkretne terminy, ale zapewniam, temat jest na bieżąco monitorowany.