31-05-2025, 7:08
Szanowni Państwo.
W jaki celu się tak "podniecacie" ?
Piszecie o czymś czego jeszcze nie ma i nie wiadomo czy w ogóle będzie.
To jest na razie tylko obiecanie, bo cóż mi obiecać
Należy zauważyć również że do tej pory nie zostało to wszystko przedstawione nam funkonariuszkom-om a miało to nastąpić w ciągu 14 dni od podpisania porozumienia.
To wszystko,te działania pokazują za kogo nas mają zarówno Ministerstwo jak i Związki.
W jaki celu się tak "podniecacie" ?
Piszecie o czymś czego jeszcze nie ma i nie wiadomo czy w ogóle będzie.
To jest na razie tylko obiecanie, bo cóż mi obiecać
Należy zauważyć również że do tej pory nie zostało to wszystko przedstawione nam funkonariuszkom-om a miało to nastąpić w ciągu 14 dni od podpisania porozumienia.
To wszystko,te działania pokazują za kogo nas mają zarówno Ministerstwo jak i Związki.
(30-05-2025, 8:55 )nietakamllodafszka napisał(a):(30-05-2025, 8:02 )Administrator napisał(a):(29-05-2025, 11:35 )anton napisał(a): Może admin w końcu wykaże się transparentnością razem ze związkami i wstawie na jakich zasadach będzie ta mieszkaniówka? 4 raz pytam co z pobranym podatkiem przez US za wypłatę pomocy finansowej za zakup mieszkania? CHŁOPIE odpowiedz że nie wesz albo napisz konkretnie że nie będzie zwracana?
Człowiek inteligentny zrozumiałby, że jeśli odpowiedzi nie ma, to najpewniej nie dlatego, że admin uciął sobie drzemkę pod biurkiem z transparentnością pod pachą, tylko dlatego, że... jej jeszcze nie ma. To zaskakujące, ale czasem nie odpowiadam, bo nie mam informacji. Jak napiszę, że nie wiem, to zaraz poleci hejt, co to za związek...itp. Nie jestem tu od udzielania odpowiedzi na każdy temat i w każdej dziedzinie, tylko od utrzymywania porządku na Księdze Gości. Tak na marginesie, to przepraszam, za ostatni wpis Garfild79, który dopuściłem co zauważył jeden z użytkowników Księgi Gości, bo rzeczywiście nie powinien on się ukazać.
A teraz konkretnie, bo już 4 razy Pan pyta o sprawę podatku związanego z pomocą mieszkaniową. Sprawa ta leży po stronie interpretacji organów skarbowych i nie ma obecnie podstaw prawnych do automatycznego zwrotu tego podatku. Gdyby było inaczej, pierwszy wrzuciłabym komunikat z wykrzyknikiem. Prawdopodobnie należy zmienić inne zapisy ustawowe, które to umożliwią i wiem, że takie kroki miały być podjęte, lecz nie mogę potwierdzić na 100%, ponieważ nie posiadam ostatecznej wersji nowelizacji ustawy dotyczącej świadczenia mieszkaniowego.
Tak że proszę nie traktować ciszy jak spisku, choć rozumiem, że w świecie pełnym teorii spiskowych to kuszące.
Garfielda zauważyłam ja, dzięki za reakcję. Drugi wpis jakiegoś "kolegi" dotyczył tego że ktoś kto już wziął raz dofinansowanie nie powinien brać drugi raz bo jest pazerny - ten wpis również nie powinien się ukazać. Chyba gramy do jednej bramki, a wypłata mieszkaniówki komuś kto raz wziął zapomogę na zakup mieszkania nie spowoduje "uderzenia po kieszeni" kogoś kto nie wziął...
Co do Pana wpisu - nie zgadzam się ze stwierdzeniem że jest Pan tylko od moderowania księgi. Wszak jest Pan jedyną osobą która nieraz na szybko i bez oficjalnego komunikatu gasi pewne pożary.
Rozumiem że nie mając pełnej wiedzy nie może się Pan wypowiedzieć na jakiś temat, ale brak odpowiedzi to nie odpowiedź. Odpowiedzią byłoby: na ten temat JESZCZE nic KONKRETNEGO nie wiem. Każdy kto ma IQ wyższe niż temperatura wrzenia wody zrozumie że to nie wina związków i trzeba poczekać - to naturalne. A jak ktoś nie rozumie - świadczy to tylko o nim samym. Ale jednak warto czasem odpisać ze jeszcze nie ma nic konkretnego.
Proszę mi uwierzyć - choćby taki strzępek informacji dla nas "na dole" też potrafi załagodzić pewne sytuacje.