17-06-2025, 13:04
(15-06-2025, 22:27 )anielica2010 napisał(a):Przecież rozporządzenie jest podpisane już(14-06-2025, 16:40 )Cywil87 napisał(a):(13-06-2025, 19:45 )Administrator napisał(a):Na dodatki czasowe dla funkcjonariuszy. To mam rozumieć,że pracownikom cywilnym nie utnie się z nagrody bo jaka byłaby to sprawiedliwość. Chociaż jeszcze nawet podwyżek nie otrzymaliśmy więc już widać gdzie ma się cywili...także chyba nie ma się co spodziewać sprawiedliwości....(13-06-2025, 15:15 )sincera napisał(a): Panie Administratorze, wiadomo w jakiej mniej więcej wysokości mają być czerwcowe nagrody?
Bardziej spodziewałbym się wypłaty nagród w lipcu niż w czerwcu, choć może pozytywnie się zaskoczymy. Jeśli chodzi o ich wysokość, to z tego, co wiem, nie będą one zbyt duże, ponieważ środki finansowe mają zostać przeznaczone na dodatki czasowe, które mają być przyznawane od sierpnia. Na konkretną informację o wysokości nagród musimy jeszcze poczekać. Obecnie trwa analiza i dopiero po jej zakończeniu będzie wiadomo, ile środków można przeznaczyć.
Jedno słowo ciśnie się na usta...MASAKRA!!! Rozumiem że nas pracowników jest mniej niż funkcjonariusz ale może Administrator mi wyjaśni skąd taki brak zainteresowania w kwestii podwyżki dla pracowników cywilnych?
Czy resort sprawiedliwości,może nowa Dyrektor Generalna...czy cokolwiek będzie dla nas zrobione?Jak na razie wszystkie dodatki,podwyżki i profity są dla funkcjonariuszy.A może by tak konkretnie coś zmienić dla pracowników cywilnych, którzy wykonują nie raz ta samą pracę co funkcjonariusze z tą różnicą że nie są w mundurze.I proszę mi uwierzyć dobrze wiem o czym mówię. Pracuje już wiele lat w tej firmie i wiele widziałem.Mysle że warto uatrakcyjnić naszą pracę i chyba czas nas zaczął doceniać.My też chętnie dostalibyśmy urlop narodowy,podwyżkę dodatku ( nawet czasową) .
Administratorze proszę o konkretną informację co z projektem i kiedy zostanie wyplacona podwyżka oraz wyrównanie od stycznia.