06-08-2025, 9:53
(05-08-2025, 18:43 )Pablo123 napisał(a):(03-08-2025, 20:05 )anielica2010 napisał(a):Administrator to chyba nawet nie czyta Waszych postów...nazwa związku to tylko taki chwyt reklamowy(28-07-2025, 21:02 )anielica2010 napisał(a):(27-07-2025, 16:49 )kapseleK napisał(a): Możliwości otrzymania dodatków do uposażenia zasadniczego dla f-szy:Mądre słowa ....bardzo w punkt.
1/za wysługę
2/służbowy
3/za długoletnią służbę
4/motywacyjny
5/czasowy
6/za stopień
6/niebawem kolejny profit: tzw. mieszkaniówka
I ciągle słychać jęczenie, że mało zarabiacie.
A może tak 4500zł netto za ponad 34 lata pracy jako pracownik cywilny. Proszę mi powiedzieć z jakim nastawieniem mam przychodzić do pracy słysząc ciągle że mało i mało...., kiedy dostaniemy więcej...., kiedy będą płacić.....itp.
Niedoszacowanie naszego wynagrodzenia jest mało komfortowe i rodzi wielką frustrację. Ale tylko dlatego że jest nas niewielu w porównaniu do kolegów w mundurze, nie jesteśmy dla strony służbowej zbyt wielkim obciążeniem, stąd działania na każdym poziomie są w stopniu minimalnym.
Administratorze może warto wspomnieć o postulatach i obietnicach złożonych pracownika cywilnym?
Może przydałoby się parę rzetelnych informacji dla pracowników...przecież jesteśmy jedną formacja.Nasza praca choć różni się od pracy niektórych f- szy również powinna być doceniana i gratifikowana.
Pracownicy cywilni również domagają się podwyżki dodatków służbowych oraz realizacji złożonych obietnic.
Administratorze czy są jakiej informacje dotyczące nielicznej grupy pracowników cywilnych?
Czy my też możemy liczyć na jakiś wzrost dodatków?
Jak się ma sytuacja z obiecanymi w zeszłym roku awansami dla pracowników?
Czy możemy liczyć na jakieś konkrety?
Zapewniam, że wszystkie komentarze są przeze mnie czytane i analizowane i jak tylko posiadam jakąś informację, to ją przekazuję.