07-08-2025, 14:05
(05-08-2025, 12:29 )jtd napisał(a):Mam 19 lat służby i dobijam do 50 tki - zawsze kanapki ( obiad w słuzbie - na palcach jednej ręki - więc tyle co nic ) . Zaraz zaczniecie wymyślać czas na prysznic itp. Zresztą jak ktoś umie sobie robote ułożyć to znajdzie czas na wszytko , nie na każdej służbie ale da się . Nie pisać mi żali z Aresztów bo i tam też pracowałem , miałem stany od 18 do 120 ( sam bez pomocników ) , monitorowane i zwykłe ( zakrwawione i zasrane ) , prawie każdy rodzaj przestępstw . Prawie każdy wybiera zawód świadomie , nie każdy pasuje tam gdzie by chciał , jak się nie podoba to wiadomo za bramę . Zapiernicz jest na R1 i to nie podlega dyskusji ( dzień KONIA ) , niewiele się w tym da poprawić , nalepiej było by mieć więcej ludzi ale zaraz badacz/wyszukiwacz powie ,że siedzą na dupie i nic nie robią . Najważniejsza zasada - najpierw robota potem bajera . Jeśli robi się inaczej to zawsze będziesz zabiegany bez czasu na chociażby papierosa o ciepłym obiedzie/posiłku nie wspominając .(01-08-2025, 20:44 )jtd napisał(a):A tym co odsyłają do Lidla czy coś to polecam zapytać swojego lekarza jakie skutki zdrowotne przynosi brak ciepłego normalnie zjedzonego posiłku w ciągu np 20 lat. Dopóki ktoś młody to nie czuje ale już po 40 się zaczyna i wiele niedobrego się uaktywnia ze zdrowiem. Ostatnio widać znaczący przyrost złego stanu zdrowia funkcjonariuszy co zbliżają się do 50 siatki. Nie widzicie tego. Lecimy na pełnych obrotach na oddziale bez odpoczynku bez ciepłego posiłku . Brak realizacji należnej przerwy to świadome przyczynianie się do złego stanu zdrowia funkcjonariuszy . Do złego stanu zdrowia psychicznego i fizycznego. Wyraźnie widać przyrost umieralności chłopaków którzy jeszcze 50siatki nie dobili.(31-07-2025, 21:54 )marek13 napisał(a): Moi drodzy kiedy będą zapisane nam regulaminowe przerwy w pracy??Zgodnie z art. 117b ust. 2 pkt 2 Ustawy o Służbie Więziennej, funkcjonariuszom Służby Więziennej przysługuje 45 minut przerwy w służbie trwającej 12 godzin. Przerwa ta jest wliczana do czasu służby, ale nie jest wliczana do dobowego okresu odpoczynku