Wczoraj, 18:40
(11-10-2025, 20:40 )marek123578 napisał(a):(11-10-2025, 13:22 )Pablo123 napisał(a):(09-10-2025, 20:30 )kapseleK napisał(a): Wniosek po komentarzach f-szy nasuwa się jeden, dobrze że są osoby, które pomimo niskich zarobków godzą się na kontynuację swojej pracy w sklepach, urzędach itp. bo byście mieli wielki problem z wydawaniem tych swoich pieniędzy. To że zarabiasz więcej nie upoważnia Cię jeden z drugim do wyśmiewywania się i stawiania siebie ponad. To,że masz w kieszeni więcej pieniędzy nie oznacza atomatycznie więcej doświadczenia i wiedzy. Niejeden f-sz korzysta z doświadczenia starszego stażem cywila i docenia że ma taka możliwość. A Wy reagujecie na nasze wpisy , jakby ktoś kazał Wam z własnej kieszeni płacić. Jeśli Ty masz poczucie , że dobrze wykonujesz swoją pracę i ja też nie mam sobie nic do zarzucenia to dlaczego nie możemy być wynagradzani porównywalnie. Może nie odnalazłbym sie jako ochroniarz, ale w innym dziale jestem specjalistą w swojej dziedzinie, gdzie Ty pewnie miałbyś problem.Administracja zbija nadgodziny dla ochrony, odwrotnie już tak ne działa. Naliczysz sobie sam uposażenie, zaksięgujesz wydatki, rozliczysz materiałówkę, wprowadzisz decyzje kadrowe, wiesz czym sie zajmuje depozyt, przyjmiesz i rozdzielisz korespondencję w sekretaracie, wydasz leki i tak dalej...............? Każdy w tej jednostce pełni jakąś rolę, nie będzie ona funkcjonowała tylko z samymi ochroniarzami. Ty chcesz zarabiać, ja też.
Brawo dla Ciebie. Przykład, że są tu jednak normalni ludzie.
W pewnym sensie racje masz ale nie do końca.
Wiadomo ze ochrona nie zastąpi np. księgowego i nie przeleje pieniędzy ale księgowy też nie zastępuje oddziałowego tylko robi na pomocniku to co mu oddziałowy każe. Równie dobrze oddziałowy może iść do ewidencji penitu finansów i robić podstawowe rzeczy takie które nowy fsz zaczynający pracę.
Ale jeżeli piszesz o lekach to w krzywańcu wydaje ochrona więc jednak ci ochroniarze potrafią kogoś zastąpić.
Ludzie nie popadajcie w skrajność, specjalisci tacy jak kadrowi, księgowi, prawnicy, informatycy itd powinni zarabiać dobrze ale nie powinni mieć tj funkcjonariusze a być na stasusie pracownika cywilnego i zawsze tak uważałem i uważać będę bo w innym razie to z każdym szpitalu urzędzie itd też powinni być fsze idąc waszym tokiem rozumowania. Ciężko przyznać się do obiektywnej oceny ale taka jest prawda i tak powinno być wzdledem sprawiedliwości społecznej