5 godzin(y) temu
(23-10-2025, 18:11 )mietek1978 napisał(a): A funkcjonariusze z AWS nie dostali dodatków czasowych. A są również funkcjonariuszami SW szkolącymi jak inne ośrodki SW. Jest u nich wielu związkowców a i tak zostali pominięci. Nie wiem czy nie zaczną weryfikować wiedzy i oblewać słuchaczy. Tego się obawiam.
Strasznie irytuje mnie ten post jak i komentarze do niego pod wieloma względami. Po pierwsze wszyscy funkcjonariusze SW jak i pracownicy cywilni powinni stać po jednej stronie, przede wszystkim walczyć o równe i dobre traktowanie pod względem warunków pracy jak i płacy. Na forum potworzyły się grupy krytykujące na przykład pracowników cywilnych, funkcjonariuszy działy ochrony, służby zdrowia itd. jesteśmy w moim mniemaniu bardzo skłóconą formacją a to działa na naszą niekorzyść. A co do twoich obaw o weryfikowanie wiedzy i oblewanie słuchaczy mam inne swoje. Czy ten post sugeruje, że nikt nie weryfikuje wiedzy oraz zdobytych umiejętności przez przyszłych oficerów, naszą przyszłą kadrę zarządzającą? Wracając do tematu według mnie powinniście również mieć dodatki czasowe na takich samych zasadach jak inni funkcjonariusze, tak samo powinni je otrzymywać pracownicy cywilni, ale jeżeli wiedza zdobywana przez waszych słuchaczy nie jest weryfikowana jest to w moim mniemaniu działanie na niekorzyść służby więziennej i całych naszych struktur.