29-03-2018, 9:22
(28-03-2018, 19:54 )greg0026 napisał(a): Do funkcjonariusznszzfipw
"co do tegorocznej podwyzki - od dwoch lat wiadomo bylo w jakiej formie sa zaplanowane podwyzki - ubiegly rok dwiescie z hakiem, w tym 80-90 (brutto) i w przyszlym niecale 300 (brutto), wiec przestancie narzekac, ze malo, ze smiech itp. tegorocznej podwyzki moglo rownie dobrze wcale nie byc. jezeli dla Was te 80brutto (w skali jednego roku przynajmniej 700zl netto) to malo to prosze bardzo - niech Wam zabiora 80zl dodatku sluzbowego to przekonamy sie czy te 80 zl to jednak duzo czy malo!"
Skoro Ci tak dobrze to po co zapisałeś się do związków?, jeśli nie popierasz akcji protestacyjnej i uważasz że 2400zł na rękę to godna zapłata za służbę to może zastanów się nad sensem płacenia składek dla bandy "płaczków" bo zarabiamy takie kokosy.
To że kiedyś psychopatyczny dowódca zmiany kazał Ci marznąć cały dzień na dworze, nie oznacza że musi tak pozostać. Jeśli tą formacją będą zarządzać ludzie o twojej mentalności, to obawiam się że za jakiś czas zostaniesz sam ze swoimi błyskotliwymi przemyśleniami, bo dziś młodzi ludzie nie dadzą sobą pomiatać za takie grosze, co z resztą już widać po ilości wakatów.
Niepozdrawiam
odnoszac sie do atakow na mnie po poprzednim wpisie:
nigdzie nie napisalem, ze 2400zl to pensja godna funkcjonariusza SW. owszem uwazam, ze adekwatnie do wykonywanej pracy zarabiamy smieszne pieniadze. wg mnie pensja na starcie powinna wynosic minimum 3000zl netto, awans na oddzialowego powinien wynosic minimum 500zl netto a nie jak jest teraz okolo 200zl. ogrom odpowiedzialnsoci oddzialowego oraz natlok obowiazkow jest porazajacy, awans na starszego oddzialowego powinien istniec z automatu i wynosic kolejne 400-500zl netto po dwoch- trzech latach. to bylyby kwoty adekwatne do ciezaru wykonywanych obowiazkow.
ja sam jako oddzialowy z wieloletnim stazem zarabiam mniej wiecej kwote jaka podalem na starcie.
jednak zdania nie zmienie co do kilku rzeczy: przyjmujac sie do sluzby wiedzielismy na co sie piszemy, wiedzielismy jakie sa zarobki i jakie warunki. wylewajac smutki i zale tutaj przez mlodych funkcjonariuszy zastanawiam sie czy wszyscy przemysleli decyzje o przyjeciu sie do SW. w 100% zgadzam sie z zadaniami zwiazkow oraz z ich akcja. i wlasnie w taki sposob powinnismy walczyc a nie placzac tutaj.
pozdrawiam