18-11-2019, 9:59
(17-11-2019, 20:29 )rambo3000 napisał(a):(13-11-2019, 20:02 )Mateusz napisał(a):(09-11-2019, 23:02 )JurczySyn napisał(a):Pewnie że byłem i ukończyłem(07-11-2019, 13:45 )Mateusz napisał(a):Mieć:(05-11-2019, 5:27 )Człowiek z lasu napisał(a): Awanse na stanowisko oddzialowego były przyznawane od 1 listopada
Jakie kryteria trzeba było spełniać by dostać oddziałowe go ?
- dziadka w CZSW,
- Ojca/Matkę w OISW,
- Matkę/Ojca w jednostce macierzystej.
A tak na logikę:
- byłeś na kursie oddziałowych i go zakończyłeś pozytywnie?
Ja kurs oddziałowych zakończyłem w maju tego roku ocena 5 awansu w listopadzie nie dostałem. W mojej jednostce nie jestem tylko ja w takiej sytuacji ale znajdzie się jeszcze z 5-6 osób i tez nie dostali. Gdy byłem u KDO to powiedział mi, że nie ma wolnych stanowisk oddziałowego i dlatego nikt nie dostał i nie dostanie w tym roku.
A ja ukończyłem kurs oddziałowego …………………………….6 lat temu, i dalej chodzę st. strażnikiem. Także jak z góry nie pójdzie sygnał: AWANSOWAĆ, i nie pójdą za tym surowe rozliczenia przełożonych: DLACZEGO DO TEJ PORY NIE AWANSOWANO TYCH CO POWINNI BYĆ AWANSOWANI, to w jednostkach będzie dalej WOLNA AMERYKANKA. Ja, np., byłem pomijany w awansach bo byłem Przewodniczącym Zarządu Terenowego NSZZ FiPW, a pracowałem na wszystkich stanowiskach w jednostce, na których mogłem, włącznie często i gęsto jako oddziałowy także kompetencje miałem, ale jak przełożeni nie awansują bo nie lubią kogoś to tak jest. W niektórych jednostkach awans uzależniony jest od lizuzostwa, donoszenia, kolesiostwa bycia uległym, a nie od kompetencji, umiejętności i przygotowania zawodowego.