17-12-2019, 21:16
(17-12-2019, 14:38 )Szeregowy napisał(a): Wtam Wszystkich!!!spory dotyczące nagród, czy będą czy nie, wysokość 100zł czy 1500zł, jakie to ma znaczenie?żadne!!!! policzcie sobie ile macie wakatów razy 2800zł razy 12miesięcy wyjdzie ile zaoszczędzili w Warszawie!!!!
Bardziej mnie osobiście interesuje to czemu nie ma stosownych regulacji prawnych w sprawie porozumienia z 2018roku!!!Stworzenie stosownych przepisów do Ministra Sprawiedliwości powinno nastąpić już na początku 2019r.,
Porozumień można zawierać setki, porozumienie w ustach CZSW w osobie P. Dyrektora Generalnego jest tylko niewiążącym stosem zapisanych słów na odczepne!!!chciałbym się mylić!!!
Za mało jest nas widać na ulicy, trzeba przypomnieć o SW pod budynkami MS i CZSW na Rakowieckiej!!!
Mam nadzieję że ten post się ukaże!!!
brawo
dodam jeszcze od siebie :
1. to, że Minister Ziobro jest zajęty innymi sprawami i pojęcia nie ma co dzieję się w SW, można przemilczeć
2. to, że wiceminister Wójcik o służbie w SW wie tyle co kot napłakał, można przemilczeć
3. ale tego, że przewodniczący związku zawodowego funkcjonariuszy i pracowników SW, nie zadbał o to żeby w MS zaczęto traktować nas poważnie, przemilczeć nie sposób.
To, że kol. Czesław napisał pismo do Ministra - fajnie, ale przynajmniej pół roku za późno. Realizacja pierwszych postulatów miała miejsce do 30.06.2019 r.
Przewodniczący związku już w dniu 1 lipca powinien wystosować pismo w tej sprawie, z prośbą o wyjaśnienie. Kolejny postulat - do 30.09.2019 r. - pismo o wyjaśnienie realizacji postulatów powinno być 1 października. Minister powinien czuć oddech związków na plecach i zdawać sobie sprawę, że z postulatów zawartych w porozumieniu należy się wywiązywać.
Pismo z dnia 12 grudnia 2019 r. to zdecydowanie za późno. Od 2020 roku miała być wysługa cywilna wliczana do dodatku za wysługę lat, że o reszcie nie wspomnę. Już wiadomo, że nic z tego (święta, nowy rok).
Myślę, że związek zawodowy policjantów poważniej traktuje swoich funkcjonariuszy i poważniej też jest traktowany przez Ministra MSWiA.
Dla MS zawsze są ważniejsze sprawy (najpierw wybory, w międzyczasie Banaś, teraz sądy), ale dla związku zawodowego, reprezentującego ok. 30 000 f-szy i pracowników cywilnych, to powinien być priorytet. Wielu z nas ... ba, myślę, że wszyscy, mieli nadzieję na pozytywne rozstrzygnięcia w tej sprawie, czas pokazał ile są warte obietnice. Rozgoryczenia nie załatwią jednorazowe nagrody, które tak na marginesie będą pewnie płacone w Wigilię, bo przecież zarządy okręgowe, które miały określić zasady przyznawania nagród, zbierają się dopiero w piątek. Obudźcie się związkowcy !!!